Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Desokupa insisteix que es personarà al Kubo: “Venim a solucionar problemes”

Des que Daniel Esteve, el fundador de la polèmica empresa amb vincles amb l’extrema dreta, Desokupa, va anunciar aquest dilluns que enviarà 50 treballadors per desallotjar els edificis ocupats El Kubo i La Ruina, ha compartit diversos vídeos a les xarxes socials on ha mostrat una actitud amenaçadora. El darrer l’ha publicat aquest matí i l’ha gravat des del balcó d’un edifici de la plaça Bonanova on es veia El Kubo i La Ruïna. “Allà estarem nosaltres el dijous, si les forces de seguretat de l’Estat no ho impedeixen“, ha dit assenyalant els dos espais i, tot seguit, ha afegit: “Nosaltres no hem vingut a Barcelona a cometre delictes, hem vingut a intentar solucionar-los perquè hi ha inacció de la policia per ordres polítiques”. Ha finalitzat el vídeo recordant el lloc i l’hora de la cita. “Ens veiem aquest dijous 11 a les 21 hores a la plaça de la Bonanova”, ha dit.

Aquest dimarts a la tarda els Mossos d’Esquadra han acordonat la plaça de la Bonanova per evitar possibles protestes entre els veïns i les persones que ocupen els dos edificis.

L’oposició dels Mossos d’Esquadra

Cal recordar que Desokupa ha protagonitzat diferents allotjaments polèmics en els darrers anys i té diferents denúncies per coaccions a famílies vulnerables. Per part seva, però, els Mossos d’Esquadra van assenyalar aquest dilluns en declaracions al Periódico que no deixaran que Desokupa actuï. “Una desocupació es fa amb mandat judicial i la fa la policia”, van afirmar. Per part seva, diversos partits polítics, com Valents i Ciutadans, contraris a El Kubo i La Ruina, s’han desvinculat de les accions que Desokupa vol perpetrar contra aquests. Per part seva, Cs i Vox es manifesten cada dimarts a la plaça de la Bonanova reivindicant el desallotjament dels edificis.

Aquestes manifestacions i les diferents accions que s’han protagonitzat contra aquests espais han fet que estiguin al centre de l’agenda mediàtica. Per part seva, des de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles han explicat a betevé que els problemes i les queixes veïnals amb motiu dels espais ocupats han arribat amb la presència de representants polítics a la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa