Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ronda de Sant Antoni comença a canviar: L’Ajuntament retira la llosa
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a retirar aquest dilluns la llosa de formigó que hi ha a la ronda de Sant Antoni, espai on s’ubicava l’antic mercat provisional i que ara incomodava al veïnat. Això permetrà els veïns ocupar tot l’espai fins que comencin les obres de la reforma definitiva, que reurbanitzarà el tram comprès entre el carrer de Comte d’Urgell i el de Floridablanca.

El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha dit celebrat aquest pas. “Vam consensuar amb els veïns i veïnes que calia treure-la com més aviat millor, fa massa temps que hi és, i així ho fem”, ha dit al seu compte personal de Twitter. El regidor també treu pit la futur reforma, que “prioritza el vianant, el verd, el joc, l’estada” i assegura que encara queda perfilar la proposta amb el veïnat.

Polèmica pel nou carril bus

La nova reforma que s’allargarà fins al mes de març, retirarà els cotxes i l’asfalt, tot i que mantindrà un carril bus de baixada en un tram concret de la ronda. Segons el consistori, el passeig guanyarà 15.600 metres quadrats d’espai pels vianants gràcies a noves zones verdes.

D’aquesta manera, l’Ajuntament implementarà una nova superilla en aquesta zona que uneix els districtes de l’Eixample i de Ciutat Vella. A banda del carril pel bus, el projecte també incorpora una via per bicicletes i patinets.

Una reforma que “sacrifica” el vianant

Els veïns de la zona, però, rebutgen la reforma tal com està plantejada. Asseguren que “sacrifica” el vianant i deixa de banda els infants i la gent gran. En un comunicat emès per la Plataforma Prop Pacificació de la ronda de Sant Antoni, els veïns són contundents i asseguren que el nou projecte és contradictori amb el model de ciutat inclusiva “que tant defensa el consistori”.

La plataforma tampoc coincideixen amb l’Ajuntament pel que fa als efectes que generarà la reforma entre el teixit veïnal. En aquest sentit, el comunicat posa sobre la taula que en lloc de fer de pont, la darrera proposta plantejada suposarà aixecar “un nou mur” per als barris del Raval i de Sant Antoni, els quals perdran relació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quinto Máximo a novembre 15, 2022 | 21:28
    Quinto Máximo novembre 15, 2022 | 21:28
    Totes les mesures que pren aquesta administració municipal perjudiquen la capital de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa