Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rebuig de les entitats a la solució de l’Ajuntament per a la ronda de Sant Antoni
  • CA

La Plataforma Pro Pacificació de la ronda de Sant Antoni ha mostrat en un comunicat el seu rebuig per la reobertura al trànsit de la ronda de Sant Antoni. Des del seu punt de vista, d’aquesta manera es “sacrifica” el vianant deixant de banda els drets dels infants i les necessitats de la gent gran, per afavorir el trànsit. A més, consideren que és contradictori amb el model de ciutat inclusiva “que tant defensa el consistori”.

La darrera proposta presentada per l’Ajuntament aquest dilluns és la d’una futura ronda de Sant Antoni en la qual només s’habilitarà un carril bus de baixada en un tram concret del passeig. No hi haurà trànsit de cotxes i es guanyaran prop de 15.600 metres quadrats d’espai per a vianants, zones verdes i usos ciutadans.

La nova proposta suposarà aixecar “un mur” entre els barris del Raval i Sant Antoni

D’altra banda, la plataforma també ha emfatitzat que el projecte urbanístic perjudicarà el paper de punt de trobada i socialització que té ara aquest espai de la ciutat. En aquest sentit, ha posat sobre la taula que en lloc de fer de pont, la darrera proposta plantejada suposarà aixecar “un nou mur” per als barris del Raval i de Sant Antoni, els quals perdran relació. Per totes aquestes raons, ha insistit que cal la pacificació “total i real” de la ronda.

Pel que fa a la feina feta per l’Ajuntament en els darrers mesos, les més de 40 entitats que conformen la plataforma han agraït els esforços que ha fet per tal de dibuixar un projecte urbanístic que representés totes les sensibilitats. Tanmateix, han deixat clar que volen continuar compartint les seves aportacions en el procés participatiu, però, en tot moment, “sense renunciar” a les seves reivindicacions.

Davant d’aquesta situació de desacords, la plataforma ha demanat als partits polítics organitzar una trobada per parlar de les seves propostes de manera transparent i clara. A la mateixa vegada, per tal que les entitats que formen part de la plataforma puguin debatre sobre el tema i reivindicar la seva postura, s’ha organitzat un cap de setmana d’activitats per fer-ho.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa