Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La ronda de Sant Antoni s’acomiadarà de l’asfalt i del trànsit de cotxes
  • CA

Sense asfalt i sense trànsit de cotxes. Així serà finalment la nova ronda de Sant Antoni, que només habilitarà un carril bus de baixada en un tram concret del passeig, guanyant d’aquesta manera prop de 15.600 metres quadrats d’espai per a vianants, zones verdes i usos ciutadans que han de servir per recosir els barris de Sant Antoni i el Raval.

Aquest és l’avantprojecte que l’Ajuntament de Barcelona va presentar aquest dilluns als veïns i les entitats de la zona, un plantejament que recull els principis definits en el “diàleg” dels últims mesos amb les diferents agrupacions veïnals i comercials dels barris del Raval i de Sant Antoni. Amb aquesta esperada i polèmica rehabilitació, el consistori aposta per repetir el model superilla en aquesta artèria a mig camí entre els districtes de l’Eixample i de Ciutat Vella, promovent la pacificació de l’espai, la inclusió de més zones verdes i més espais de relació i afavorint la “mobilitat sostenible, el transport públic, la vida de barri i el comerç local”.

Segons informa l’executiu, el pla de reforma de la ronda de Sant Antoni preveu la integració a la via del pas de bicicletes i dibuixa un sol carril bus exclusiu de baixada entre Villarroel i Comte d’Urgell. El projecte també renova el carrer de Tamarit i la plaça del Pes de la Palla per convertir-la en un espai amb una “superàrea de joc”.

La retirada de la llosa ja té data

La previsió és que ara arrenqui un procés de participació per concretar i validar la proposta i redactar el projecte executiu, que afectarà el tram que va del carrer Comte d’Urgell al Floridablanca. La previsió de l’Ajuntament és començar les obres a finals de juny, però el govern municipal subratlla que els canvis a la ronda seran “immediats”. En aquest sentit, el consistori anuncia que el pròxim dilluns, 14 de novembre, ja començarà la retirada de la discutida llosa.

Antecedents

Cal recordar que el desembre del 2018 la ronda es va recuperar per a ús veïnal després de nou anys d’acollir les carpes provisionals del Mercat de Sant Antoni. Aleshores es va adequar la llosa per recuperar-la per a usos ciutadans, i es va fer una primera proposta de reurbanització. En els últims mesos, es va dur a terme un procés de diàleg amb veïns, entitats i comerciants per actualitzar el projecte i trobar un punt d’equilibri entre les diverses voluntats manifestades amb relació a la pacificació de l’espai i del pas del transport públic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 08, 2022 | 12:36
    Ricard novembre 08, 2022 | 12:36
    A la Ronda a la nit merder assegurat. Que savis són els de l'ajuntament. No podrà dormir ningú. Felicitats veïns.
  2. Icona del comentari de: Zoe a novembre 12, 2022 | 14:37
    Zoe novembre 12, 2022 | 14:37
    Totalment d'acord, i això passarà moltes zones "pacificades". Ah!! I que no tinguis una urgència i hagi de venir una ambulància a r, o que vagis amb crosses i que un taxi no et pugui deixar a la porta de casa teva recollir-te

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa