Mapa dels robatoris amb violència per districtes

A Ciutat Vella han crescut un 42,9% els sis primers mesos de l’any | Gràcia i les Corts, els districtes amb menys criminalitat

Els robatoris amb violència han crescut un 31% a Barcelona el primer semestre del 2019. L’augment ha sigut generalitzat a tots els districtes, però s’ha disparat al centre. Ciutat Vella (+42,9%) i l’Eixample (+18,7%), concentren 3.500 dels 7.400 robatoris amb violència de Barcelona, gairebé la meitat, i la tendència alcista és confirma a tots els racons de la ciutat.

Gràcia (+52,6%) i les Corts (+44%) són els districtes amb menys robatoris, però també són on més han crescut en comparació amb els sis primers mesos del 2018. A Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc també s’han disparat per sobre del 30%, mentre que Nou Barris (+14%) i Horta-Guinardó (+15,4%) és on menys creixen. 

 

La situació és tan preocupant que la Generalitat, l’Ajuntament i les forces de seguretat han celebrat una Junta de Seguretat per analitzar els elevats índex de criminalitat i buscar solucions conjuntes. De moment, el Departament d’Interior ja ha anunciat que en els pròxims mesos s’incorporaran 320 Mossos d’Esquadra a la regió de Barcelona per augmentar la pressió la policial. 

Més informació

Nou comentari