Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen retirar 5 anys el canal de Youtube al noi que va donar galetes amb dentífric a un captaire

La fiscalia, l’acusació particular i l’Ajuntament de Barcelona han ampliat la petició de pena pel ‘youtuber’ que el gener del 2017 va publicar un vídeo on donava galetes farcides amb dentífric a un captaire. Així, en acabar el judici han demanat que, a banda dels dos anys de presó, la justícia li prohibeixi l’accés al seu canal de Youtube durant 5 anys per un delicte contra la integritat moral, amb agreujant de superioritat, segons el ministeri públic. La fiscalia i l’acusació particular li demanen 30.000 euros d’indemnització pels danys morals a la víctima.

Durant el judici, segons ‘El País’, el jove va al·legar que tots els seus vídeos eren humorístics i no acaba d’entendre la polèmica que es va generar. K.R., d’origen xinès però veí de Barcelona, era un jove de 19 anys que es guanyava la vida amb la publicitat del seu canal de Youtube ‘ReSet’, on tenia més de cent milions de visites des del 2014. No obstant això, la polèmica d’aquell vídeo, que va retirar, li va fer baixar els subscriptors, i actualment en té menys de 260.000, i els últims vídeos són de fa quatre mesos.

En les imatges, el jove feia un tractament humorístic, degradant i humiliant de la situació. Dimarts al migdia, agents de Sants-Montjuïc van localitzar a la víctima del vídeo, un romanès de 52 anys, al barri de la Marina del Port. L’home els va explicar que els fets van passar el 17 de gener. Poc després va aparèixer l’autor del vídeo, que volia passar la nit amb l’home i demanar disculpes públicament a través de YouTube. La Guàrdia Urbana posarà els fets en coneixement de l’autoritat judicial per si poden ser constitutius d’un delicte.

El sensellar es va trobar malament després de menjar-les

L’afectat els va explicar que els fets van passar el 17 de gener del 2017, quan un noi li va regalar un bitllet de vint euros i li va donar unes galetes. Mentre se les menjava el va gravar amb el mòbil i després va marxar. Al cap d’una estona, l’home es va començar a trobar malament i va tenir moltes nàusees.

Mentre els agents parlaven amb l’agredit, va aparèixer l’autor del vídeo amb la intenció de passar la nit amb l’home, gravar-lo de nou, i demanar disculpes públicament a través del seu canal de YouTube. Els agents van comprovar que duia una motxilla amb sac de dormir, mantes i una càmera dins. El noi havia donat 300 euros al vagabund per suposadament recompensar-lo.

“Vaig ser immadur”, reconeix l’autor

La Guàrdia Urbana va procedir a la identificació del jove i el va denunciar per un presumpte delicte per infligir un tracte degradant, menyspreant la dignitat i integritat moral d’una persona en risc d’exclusió social. Un delicte que s’agreuja quan es produeix amb la finalitat de distribuir-ho a altres persones a través de mitjans de comunicació i d’internet. El CAC va demanar a Youtube que retirés el vídeo i la plataforma ho va fer.

Després de publicar el vídeo i que esclatés la polèmica, el ‘youtuber’ va demanar perdó. En un altre vídeo, explicava que s’havia penedit del que va fer. “Va ser culpa meva”, diu en la gravació. “No volia donar 20 euros a una persona normal del carrer, els volia donar a aquest vagabund que vaig veure”. “I com que vaig prometre que donaria les galetes juntament amb els 20 euros a algú, doncs li vaig donar sense pensar-ho dues vegades. Vaig ser immadur, això és el que em va passar, no sé perquè li vaig donar”, afegeix. El ‘youtuber’ també comenta que no es pensava que el que va fer generés tanta polèmica. “No pensava que això s’arribés a exagerar tan, no pensava que diguessin que un ‘youtuber’ vol intoxicar un vagabund. No sabia que em podia caure tot això. Si ho hagués sabut, no ho hagués fet”, conclou.

Asens felicita l’Ajuntament per personar-se

Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Barcelona Jaume Asens s’ha felicitat per haver dut a judici aquest ‘youtuber’. “Vam dir que seríem implacables contra aquells que humilien els més vulnerables. Dos anys després dels fets, i gràcies a la coordinació entre Guàrdia Urbana, l’Oficina per la No Discriminació i els Serveis Jurídics municipals hem aconseguit portar al responsable d’aquesta greu humiliació als tribunals. Amb actuacions com aquesta volem llançar un missatge de prevenció al conjunt de la ciutadania. A Barcelona, no tot s’hi val. Les persones en situació de sense llar també són ciutadans i cal respectar els seus drets”, diu Asens.

Més notícies

Les multes per incivisme cauen un 30% en dos anys però seran més cares

Notícia: Les multes per incivisme cauen un 30% en dos anys però seran més cares
Comparteix
Les sancions a la venda ambulant irregular també han caigut amb claredat: un 14'5% el darrer any i un 31% en dos anys
Notícia: Les multes per incivisme cauen un 30% en dos anys però seran més cares - Mobile

Hooligans del Liverpool van vexar immigrants a la plaça Reial llançant-los a la font

Notícia: Hooligans del Liverpool van vexar immigrants a la plaça Reial llançant-los a la font
Comparteix
Almenys dos homes van ser empesos a l'aigua entre rialles i mofes dels seguidors del club anglès, aquest dimarts a la tarda
Notícia: Hooligans del Liverpool van vexar immigrants a la plaça Reial llançant-los a la font - Mobile

Nou comentari

Comparteix