Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hooligans del Liverpool van vexar immigrants a la plaça Reial llançant-los a la font
  • CA

Els aldarulls dels seguidors del Liverpool aquest dimarts a la tarda a la plaça Reial van incloure, a més, vexacions de regust xenòfob a almenys dues persones. Dos vídeos publicats a Twitter en les darreres hores mostren com dos homes, aparentment immigrants, van ser llançats de la font per sorpresa i en van sortir completament molls i humiliats entre les bromes i modes de part dels hooligans. Bona part dels 5.000 aficionats britànics que assistiran a la semifinal de Champions al Camp Nou aquest dimecres van arribar amb un dia d’antel·lació a Barcelona.

Un dels dos empesos a l’aigua seria un home gran d’origen asiàtic, segons les imatges publicades, que estaria enfilat a la font per mirar la multitud o localitzar-hi algú quan va rebre una empenta que el va fer caure d’esquena a la font. L’altre seria un llauner, possiblement del subcontinent indi, que cau a la font quan un seguidor perfectament identificable a la grabació l’aixeca del terra agafant-lo per les cames mentre està d’esquenes desprevingut. El mateix home, de cabell blanc i roba blau marí, apareix també a l’altre vídeo rient de l’home asiàtic empès. En tots dos casos sembla que els afectats van sortir il·lesos de les caigudes.

La festa dels hooligans va acabar amb aldarulls considerables, una estesa de deixalles pel terra de la plaça i llançament d’objectes contra la Guàrdia Urbana. Finalment la policia va haver de carregar contra els seguidors i en va detenir 6, que van ser acusats de desordre públic. El Liverpool ha emès un comunicat en què condemna els fets i diu que es tracta de comportaments “inacceptables i intolerables”. El director executiu del club, Peter Moore, ja ha demanat personalment a través de les xarxes als seguidors del Liverpool que siguin visitants respectuosos i no malmetin la imatge del Liverpool. Diverses xarxes de fans del club han demanat que s’identifiqui a l’home de cabells blancs que apareix als dos vídeos i que se li impedeixi accedir a l’estadi.

Segons fonts policials consultades per l’agència ACN, els sis detinguts de dimarts al vespre dormiran com a mínim una nit més a la comissària de les Corts dels Mossos d’Esquadra i no passaran a disposició judicial fins dijous o divendres. La policia catalana i la barcelonina tenen en marxa un dispositiu de seguretat especial per garantir la seguretat en les hores prèvies, durant i posteriors al partit. Un dels punts de trobada de l’afició ‘red’ està previst al costat de la coneguda discoteca Razzmataz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa