Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors defensen la continuïtat de les estufes a les terrasses
  • CA

Nova disputa entre la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el Gremi de Restauració de Barcelona. Aquest dilluns, la FAVB va demanar que la prohibició de les estufes de combustió que hi ha a moltes terrasses es faci efectiva el pròxim mes de gener, mentre l’actual Ordenança de Terrasses indica que la prohibició es farà realitat l’1 de gener del 2025. Davant d’aquesta demanda, el Gremi la va respondre aquest divendres en un comunicat i va mostrar la seva postura respecte al tema.

Primer de tot, va recordar que l’acord al qual van arribar el 2018 el govern municipal, el sector de la restauració i la resta de forces polítiques estableix que la prohibició tindrà lloc el 2025. A més, també va posar sobre la taula que la reivindicació de la FAVB formava part d’una iniciativa veïnal del 2028 que va fracassar. “Perquè la iniciativa ciutadana fos admesa calia
aportar un determinat nombre de signatures que la FAVB no va aconseguir”, va indicar en el comunicat. En aquest sentit, el director del Gremi de Restauració de Barcelona, Roger Pallarols, ha recalcat que “és molt curiós que la FAVB, després d’haver fracassat en el seu intent de buscar legitimació ciutadana, pretengui, ara, un pacte de despatxos i d’esquena a la gent d’aquells que la nova política tant criticava”.

La FAVB argumenta que les estufes “contaminen moltíssim”

Per part seva, la FAVB també va insistir aquest dilluns que un dels motius pels quals demana la imminent prohibició de les terrasses és perquè “contaminen molt, moltíssim”. Concretament, va detallar que un sol aparell s’aquest tipus funcionant durant 8 hores emet 23,7 Kg de CO2. Això és equivalent a la contaminació que genera un cotxe de benzina en una distància de 120 km.

Sobre la relació entre la FAVB i el Gremi, és important recordar que part del veïnat s’ha queixat en els darrers mesos del soroll que provoquen moltes terrasses. Entre altres, això ha provocat que s’avanci l’hora de tancament d’algunes zones de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa