Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La FAVB demana prohibir les estufes a les terrasses a partir del gener
  • CA

Les terrasses continuen generant diferències entre alguns veïns i restauradors. Aquest dilluns la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha recordat que l’actual Ordenança de Terrasses estableix que les estufes de combustió quedaran prohibides a partir de l’1 de gener del 2025. Des del seu punt de vista, però, la prohibició hauria d’arribar abans: a partir del pròxim mes de gener.

A la FAVB li sobren els motius per fer aquesta petició. Tal com ha recordat, “contaminen molt, moltíssim”. En aquest sentit, han indicat que una sola estufa encesa durant 8 hores emet 23,7 Kg de CO2, la qual cosa és el mateix que el que contamina un cotxe de benzina durant un recorregut de 120 km.

Cal recordar que els darrers mesos han estat intensos per a la restauració a Barcelona. Part del veïnat de la ciutat s’ha queixat del soroll que generen moltes terrasses, la qual cosa ha fet que diferents barris s’uneixin sota la Xarxa Veïnal Contra el Soroll (XAVECS) per demanar un major control i regularització. Un dels canvis aconseguits de moment és que s’avanci l’hora de tancament de terrasses d’algunes zones de la ciutat, com diferents places de la Vila de Gràcia.

La FAVB ha fet referència a la crisi climàtica i energètica

La FAVB també ha aprofundit en la contaminació que desprenen les estufes fent referència a l’Informe de Valoració de l’Impacte Energètic i Ambiental de les Estufes per al Calefactat de Terrasses, presentat per l’Agència d’Energia de Barcelona el 5 d’abril del 2017. Una de les conclusions més importants que es van destacar és: “En l’àmbit energètic, la calefacció de l’aire exterior de les terrasses obertes mitjançant qualsevol sistema de calefacció de font no renovable és un desaprofitament energètic de difícil justificació”.

En aquest sentit, ha insistit que el fet que el món hagi canviat tant fa que l’Ordenança de Terrasses del 2018 hagi quedat desactualitzada. Ha destacat, entre altres, els efectes del canvi climàtic, la crisi energètica i la manca de matèries primeres. Paral·lelament, ha mostrat decepció pel resultat de la COP27, que es va celebrar fa aproximadament un mes a Buenos Aires.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a desembre 05, 2022 | 22:26
    FRAN BCN desembre 05, 2022 | 22:26
    Aquesta.colla de frikis segur que no voldran passar fred a les terrasses oi?
    • Icona del comentari de: JordiP a desembre 06, 2022 | 10:10
      JordiP desembre 06, 2022 | 10:10
      De fet, no crec que aquests facin ús de cap terrassa de bar a la nit. Per com parlen, em fa l'efecte que són una colla d'amargats que intenten amargar la vida als que tracten de passar una estoneta de pau i calma a l'aire lliure amb una beguda i uns amics. Si, segurament la combustió del gas butà que té efecte en aquestes estufes contamina, és clar, però que confessin que a casa tenen calefacció de fuel-oil i el seu cotxe és un Diesel que passa per un pél la ITV de fums i particles. I és molt probable que ni els agradi seure amb uns amics i les begudes les prenguin a casa seva, comprades al súper per a estalviar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa