Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre un restaurant centenari al centre de Barcelona
  • CA

No és una bona època pels restaurants històrics de la ciutat, que estan tancant un darrere l’altra. En aquests moments de tanta dificultat, doncs, veure tot just el fet oposat és motiu de celebració. L’històric restaurant Casa de Comidas Buenavista obre de nou les seves portes. Aquest negoci va engegar per primer cop l’any 1918 i ràpidament es va convertir en un espai de referència per a intel·lectuals i artistes, que hi anaven sovint gràcies a la seva proximitat amb el Teatre Goya.

El restaurant, ubicat a l’Hotel boutique Antiga Casa Buenavista, obre de nou després de la reforma de l’edifici, que ha respectat els trets més característics de la seva història. El restaurant, asseguren els propietaris, també manté l’essència original, amb una cuina “fresca de mercat amb un marcat caràcter local”.

La cuina estarà liderada pel xef lleidatà Marc Roca, cap del restaurant Blau de Barcelona, on ofereix plats de temporada i tradicionals. El restaurant també oferirà esmorzars gurmet pels clients de l’hotel amb productes de proximitat “de primera qualitat”, tapes clàssiques o plats “tradicionals de cullera i forquilla”.

Situació delicada pels restaurants històrics de Barcelona

L’exemple d’aquest negoci és gairebé anecdòtic i suposa una aposta arriscada veient el panorama actual. El mateix xef de TV3, Marc Ribas, sense anar més lluny, ha criticat les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona que, segons ell, han rebaixat el nivell dels restaurants de la capital catalana.

Sense anar més lluny, fa pocs el restaurant suec Papp Sven, un dels més emblemàtics de Sant Antoni, va anunciar que abaixava la persiana del negoci després de 13 anys al barri. Aquest fet provoca que la ciutat deixi de tenir un restaurant de cuina sueca en actiu.

La notícia l’ha fet pública la mateixa responsable de l’establiment, Nina Olsson, en un emotiu missatge on recorda la trajectòria del restaurant i on agraeix el suport i la gran acollida que ha tingut durant tots aquests anys l’establiment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa