Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La recepta d’ERC per aturar les festes il·legals als búnquers del Carmel

Les festes il·legals s’han convertit en el pa de cada dia dels veïns del Turó de la Rovira. Les mesures adoptades per l’Ajuntament de Barcelona, com el control d’accés als búnquers del Carmel o l’augment de la presència policial a la zona no estan aconseguint aturar aquesta activitat, que provoca unes molèsties i un soroll incompatibles amb el descans dels barcelonins que resideixen en aquesta part del districte d’Horta-Guinardó.

Amb l’objectiu d’abordar d’arrel aquesta problemàtica, el grup municipal d’ERC ha presentat aquest dilluns un pla de xoc per erradicar aquestes festes il·legals a l’espai de les antigues bateries antiaèries i acabar amb la massificació turística de la zona. Les mesures que proposen els republicans són la realització d’un control d’accés efectiu al Carmel i Can Baró fins ben entrada la nit, fer controls preventius, millorar la gestió del transport públic, augmentar els efectius de neteja i contactar amb els operadors turístics per evitar la promoció dels búnquers com espai de festes.

“El govern municipal diu que ha pres diverses mesures que havien de tenir algun efecte positiu per solucionar el problema, però no ha estat així”, ha apuntat aquest dilluns en una roda de premsa el portaveu del grup municipal d’ERC, Jordi Coronas, que considera que les actuacions impulsades per l’executiu liderat per l’alcaldessa Ada Colau han “fracassat”.

Unes obres de tancament sense consens veïnal

En la mateixa compareixença, Coronas ha recordat que la seva formació ja va presentar el passat mes de juliol una proposició al districte d’Horta-Guinardó per aturar les obres del tancament perimetral de les bateries antiaèries, una iniciativa que acumula un sobrecost de gairebé 700.000 euros i que no acaba de convèncer els afectats, que temen que el tancament serveixi per reactivar el polèmic projecte del parc dels Tres Turons. “Molts veïns i veïnes no l’entenen ni el comparteixen, perquè diuen que no solucionarà el problema o perquè creuen que és una privatització de l’espai públic”, ha insistit el portaveu republicà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 17, 2023 | 16:08
    Ricard abril 17, 2023 | 16:08
    L'ajuntament organitza dotzenes de festes per l'Eixample i es munten uns escàndols monumentals: curses amb gent cridant, cotxes tocant el clàxon perquè no els deixen circular per carrers tallats, focs artificials, revetlles a la plaça Espanya, etc. Amb quina autoritat moral fan callar a la gent a l'espai públic?
  2. Icona del comentari de: fat boy a abril 17, 2023 | 19:33
    fat boy abril 17, 2023 | 19:33
    Que cobrin 20 € per barba d'entrada i s'haura acabat el problema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa