La Xarxa Veïnal del Raval, que reuneix veïns i entitats del barri, ha començat una segona guerra contra el MACBA. Tal com ha explicat aquest dimarts en una roda de premsa Ivo Recorder, advocat de l’associació Oasi Urbà i representant de la Xarxa Veïnal del Raval, aquesta va presentar el passat mes de març un recurs contenciós administratiu contra l’ampliació del MACBA, que es preveu fer a la plaça dels Àngels. La raó? L’ampliació, han dit integrants de l’entitat, implicaria perdre gairebé 1.000 m2 de la plaça, quan el Raval és un dels barris de la ciutat amb menys espai públic per habitant.

Davant d’aquesta situació, han demanat que el projecte s’aturi immediatament i que s’abordi el tema en un consell de barri extraordinari d’octubre. “Si no s’atura començarem accions contundents. Som veïns del Raval i defensarem el nostre barri”, ha avisat Elisenda Puchades, integrant del col·lectiu de l’Antiga Massana.

Un acord del 2019

És important recordar que aquesta ampliació és resultat d’un acord del 2019 fet entre l’Ajuntament i el museu. Això suposaria, per una part, ubicar el CAP Raval Nord a la Capella de la Misericòrdia, la qual cosa es va aconseguir després d’una llarga reivindicació veïnal. I, per l’altra, ampliar el museu amb un nou edifici a la plaça dels Àngels. Tot i que els veïns, han afegit, van celebrar en el seu moment que el CAP Raval Nord aconseguís un espai com la Capella de la Misericòrdia, mai van aprovar el projecte del museu a la plaça dels Àngels.

És per aquesta raó, ha anunciat Puchades, que els veïns han quedat fer una reunió amb la directora i el gerent del MACBA per tal de compartir amb ells “l’espoli” que ells veuen en aquesta ampliació. Encara no hi ha cap data pactada.

La modificació del Pla General Metropolità (PGM) per fer aquesta ampliació es va aprovar l’octubre del 2021. Tal com han detallat des de l’entitat veïnal, es preveu que les obres comencin el febrer del 2023. D’altra banda, però, no saben si les del nou CAP a la Capella de la Misericòrdia començaran a finals del 2023 o a principis del 2024.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa