Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’R2N i l’R11 de Rodalies aguanten el tipus, tot i el tall de la Sagrera

Fa un mes que els passatgers de les línies R2 i R11 de Rodalies han de baixar del tren quan arriben a Barcelona. El motiu és el tall que hi ha entre les parades de Clot-Aragó i Sant Andreu Comtal per les obres de la nova estació de la Sagrera. Les línies afectades vinculen la ciutat amb Granollers i Girona, fet que implica uns 30.000 passatgers diaris, aproximadament, si tenim en compte les xifres d’altres anys. Segons Renfe, el nombre de viatgers d’aquestes línies és semblant al de 2019.

Tot i el tall, que fa un mes que dura i s’allargarà dos més, el ritme de viatgers ha continuat augmentant i se situa en els 28.500 durant el mes de setembre, el que suposa el 90% del total de persones que agafaven el tren abans de l’inici de la pandèmia. Del total de persones que utilitzen aquestes línies, unes 650 fan ús del transport alternatiu cada dia.

Ajudes i servei alternatiu

Tal com ha pogut saber el TOT Barcelona, la demanda s’ha incrementat un 10% respecte del maig de 2022, quan aquesta es representava el 80% respecte del 2019. Fonts de Renfe consultades per aquest diari consideren que “la reprogramació de serveis i les alternatives plantejades estan donant solucions de mobilitat als viatges de les línies afectades”.

Renfe també treu pit de la gratuïtat del servei de Rodalies. En aquest sentit, aquestes fonts asseguren que s’estan complint els dos objectius marcats: Ajudar econòmicament els ciutadans que feien servir els serveis de Rodalies de forma recurrent i fomentar l’ús del transport públic.

Una altra dada que mostra aquesta recuperació, segons Renfe, és l’increment que s’ha vist en altres municipis de Catalunya que disposen d’altres línies de Rodalies, com per exemple a les estacions de Montcada o Granollers Canovelles. En aquestes localitats han notat un argument d’uns 1.500 passatgers.

Puntualitat del 94%

També augmenten els clients del servei Avant. Al voltant de mil passatgers fan servir el corredor de Figuers Vilafant – Girona – Barcelona. Tot i les queixes constants dels usuaris de Rodalies, Renfe assegura que la puntualitat mitjana és del 94%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa