Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les dones del Poblenou identifiquen els punts negres d’inseguretat al barri

El barri del Poblenou de Barcelona ha iniciat una campanya per identificar els punts negres del barri on les veïnes se senten insegures. La iniciativa impulsada per l’entitat El Nus (Sindicat de barri del Poblenou) i l’Assemblea Feminista La Filadora del Poblenou ha permès fins ara cartografiar gairebé una vintena de zones o espais on aquesta por a tornar soles a casa és patent, sobretot de nit.

Entre els diferents indrets detectats, destaquen diferents punts pròxims al carrer de Pere IV, la zona del Parc del Centre del Poblenou o diversos trams del carrer de Pujades, per exemple. Aquesta identificació dels espais conflictius del barri ha vingut acompanyada d’una encartellada reivindicativa amb consignes com Tia, avui acompanya’m a casa, no vull tornar sola, Un model de barri contra el teixit social, Avui surto i em vesteixo com em dona la gana o El no barri, la no ciutat, buidor, hostilitat.

“Els carrers de les ciutats són un altre dels escenaris on es desplega un entramat d’opressions i privilegis que condiciona la nostra experiència en l’espai públic. Aquesta por no és casual ni simplement personal! És construïda pel disseny imposat al nostre barri, especialment les zones afectades pel 22@”, apunten les entitats impulsores en un missatge a través de les xarxes socials. En aquest sentit, els organitzadors de la iniciativa apunten que l’objectiu de tot plegat és poder denunciar aquesta realitat i aconseguir que les donis s’apoderin juntes dels carrers com un espai compartit.

Una marxa exploratòria per Sant Antoni

El barri de Sant Antoni ja va impulsar el passat mes d’octubre una iniciativa en la mateixa línia. La marxa exploratòria nocturna organitzada en el marc del projecte Totes Som Punt Lila, impulsat des de fa mesos per l’Associació de Veïns de Sant Antoni i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), va recórrer diferents espais que algunes veïnes consideren insegurs per tal de decidir quins establiments comercials dels voltants es podien afegir al mapa dels denominats punts liles, que també són part de Totes Som Punt Lila. Els punts liles són llocs on les dones que pateixin assetjament al carrer i violència masclista podran demanar ajuda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa