Punt lila per denunciar casos de LGTBI-fòbia a les festes de Gràcia

S'han registrat 67 casos de discriminació a Barcelona des de principis d'any, una vintena a Gràcia

La Festa Major de Gràcia disposen d’un dispositiu de prevenció contra la LGTBI fòbia. Qualsevol cas de discriminació per orientació sexual es pot denunciar al Punt Lila, instal·lat a la plaça Revolució de 19.30 a 01.00 hores fins al final de les festes, el 21 d’agost. A la mateixa carpa, com és habitual en els últims anys, s’atenten també presumptes casos de violència masclista.

“Volem una festa major lliure de sexisme i també acabar contra les agressions homòfobes”, ha apel·lat la consellera de districte, Àngels Tomàs. A banda del Punt lila, l’Observatori Contra l’Homofòbia recorda que, en cas d’agressió, els afectats poden adreçar-se a la web de l’organització per informar-ne.

El president de l’Observatori, Eugeni Rodríguez, ha lamentat que els casos de LGTBI-fòbia van a l’alça. Dins dels 160 incidents registrats des de principi d’any a Catalunya, 67 s’han produït a Barcelona, dels quals una vintena es van localitzar al districte de Gràcia. “I són unes agressions físiques amb violència a la qual no estàvem acostumats“, ha lamentat, tot posant com a exemple l’agressió a la platja de Somorrostro de Barcelona, quan dues parelles homosexuals van ser agredides. Els autors estan en presó preventiva i l’Observatori contra l’Homofòbia s’hi ha presentat com a acusació particular. “Aquest odi s’ha d’esborrar i els agressors no poden quedar impunes”, ha insistit Rodríguez.

Més informació

Nou comentari