Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prova pilot a l’Eixample per agrupar contenidors i millorar el reciclatge

L’Ajuntament de Barcelona ha començat una prova pilot a dos barris de l’Eixample per provar un nou sistema de distribució dels contenidors per millorar el reciclatge d’escombraries, segons ha avançat betevé i han confirmat fonts municipals. El nou model, que des d’aquest dilluns ja està en marxa al triangle format per la Gran Via, el passegi de Sant Joan i la Diagonal, consisteix a agrupar tots els contenidors en un mateix lloc creant “illes” on els veïns podran llençar les cinc fraccions de residus –orgànica, rebuig, envasos de plàstic, paper i vidre–.

La prova pilot, que arriba en plena polèmica per la suspensió de la segona fase del porta a porta a Sant Andreu, s’inicia a parts del Fort Pienc i de la Dreta de l’Eixample amb la intenció de fer-los extensius a la resta de la ciutat l’any vinent, quan entra en vigor el nou contracte de neteja. El govern municipal espera que aquesta nova distribució dels contenidors permeti augmentar la quantitat de residus que es recicla correctament a l’espera que s’acabi de perfilar el futur porta a porta, que ara ja no tindrà un calendari d’implementació fins que hi hagi acord polític per homogeneïtzar-lo a tot Barcelona.

El triangle de l’Eixample on se provarà el nou sistema de distribució de contenidors / Ajuntament

Menys contenidors, més reciclatge

Segons va informar l’Ajuntament el passat mes de setembre, el nou sistema de distribució permetrà “reduir el nombre total de contenidors a la via pública per guanyar espai i reduir el soroll” i suposarà la instal·lació d’un 25% més de contenidors de recollida selectiva per seguir apropant la ciutat a l’objectiu d’arribar al 55% de reciclatge l’any 2025 –actualment és del 37,7%–. Amb l’agrupació de contenidors el consistori també vol apropar els contenidors de la fracció orgànica a la resta de fraccions de recollida selectiva per impulsar el seu ús, que encara està molt per sota de l’esperat.

En paral·lel, un equip de 16 educadors s’encarregarà d’explicar el nou sistema als veïns i comerços de la zona i es posarà en marxa una campanya informativa per resoldre dubtes, evitar males pràctiques i recollir dades sobre el seu funcionament de cara a introduir possibles millores quan es faci extensiu a tota la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Octubrista a octubre 18, 2021 | 19:20
    Octubrista octubre 18, 2021 | 19:20
    I què tal una campanya per reduir el plàstic en l'envasat dels productes i reintroduir els de vidre retornables ? Ahhhh que això no pot ser perquè els fabricants de plàstic s'enfadarien? Doncs no fem tanta comèdia, cony!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa