Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Prova pilot en un ambulatori de Barcelona per receptar exercici físic a pacients crònics

Un ambulatori i un hospital, un poliesportiu i el districte d’Horta-Guinardó han engegat una prova pilot per prescriure exercici físic. L’Hospital de Sant Rafael de les Germanes Hospitalàries i el CAP Sant Rafael –situats al barri de Montbau– ja ofereixen als pacients amb malalties cròniques fer esport de forma regular i controlada per prevenir complicacions de salut i guanyar benestar. Els principals candidats són els veïns amb hipertensió o altres malalties cardiovasculars, i aquelles que pateixen artrosi o problemes d’esquena.

Els beneficiaris tindran facilitats per utilitzar el poliesportiu municipal CEM Olímpics: no hauran de pagar la matrícula i se’ls aplicaran tarifes reduïdes. El cost de la rebaixa de preu el finança el districte, que comprovarà el compromís dels pacients amb la proposta d’exercicis. El seguiment recaurà en una nova figura tècnica, la metgessa coordinadora del projecte, que sabrà si van al poliesportiu i amb quina freqüència. 

“L’objectiu és que el pacient se senti acompanyat en tot moment i que el professional sanitari tingui tota la informació necessària per tractar la malaltia de manera integral i personalitzada”, explica el consistori en una nota. L’Hospital Sant Rafael, a més, aspira a estendre la iniciativa a especialitats com reumatologia o endocrinologia.

Més notícies

JxCat s’enganxa amb el govern municipal i amb ERC per la “recepta esportiva” als ambulatoris

Notícia: JxCat s’enganxa amb el govern municipal i amb ERC per la “recepta esportiva” als ambulatoris
Comparteix
Comuns i PSC voten en contra d'una proposta que defensen com a objectiu d'aquest mandat i JxCat els acusa de buscar "penjar-se medalles"
Notícia: JxCat s’enganxa amb el govern municipal i amb ERC per la “recepta esportiva” als ambulatoris - Mobile
CAP Chafarinas, entre els barris de Trinitat Nova i Prosperitat / ICS

Cinc ambulatoris de Nou Barris podran receptar tallers gratuïts de fisioteràpia

Notícia: Cinc ambulatoris de Nou Barris podran receptar tallers gratuïts de fisioteràpia
Comparteix
La "prescripció social" permetrà als metges recomanar fins a final d'any assistir a una escola d’esquena i exercicis per a persones amb fibromiàlgia
Notícia: Cinc ambulatoris de Nou Barris podran receptar tallers gratuïts de fisioteràpia - Mobile

Nou comentari

Comparteix