Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cinc ambulatoris de Nou Barris podran receptar tallers gratuïts de fisioteràpia
  • CA

Cinc ambulatoris del districte de Nou Barris participen des d’aquest octubre i fins a final d’any en una prova pilot de “prescripció social”. Els metges podran receptar als pacients dos tallers gratuïts de fisioteràpia per a persones amb mal d’esquerra recurrent o malalts de fibromiàlgia. El projecte és fruit d’un acord entre el Districte de Nou Barris i el Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Si els resultats són positius es prorrogarà almenys durant el primer trimestre del 2020.

Els CAP adherits a la iniciativa són els centres Chafarinas (Trinitat Nova i Prosperitat), Turó (Turó de la Peira i Vilapicina i la Torre Llobeta), Guineueta (Guineueta, Can Peguera i Canyelles), CIS Cotxeres (Vilapicina i la Torre Llobeta i Porta) i Rio de Janeiro (Porta, Prosperitat i Verdun). De moment només s’oferiran dos únics tallers: una escola d’esquena i exercicis per a persones amb fibromiàlgia. S’impartiran a la Masia de la Guineueta i tindran 15 places cadascun.

El concepte “prescripció social” fa referència a l’ús de recursos no farmacèutics per intervenir sobre un problema mèdic sense recórrer únicament als medicaments, com per exemple fomentant hàbits de vida saludable i la socialització. L’escola d’esquena consistirà en 11 sessions d’hora i mitja, un vespre a la setmana, on s’ensenyarà control de la respiració, estiraments, tècniques d’automassatge i exercicis d’elasticitat i de millora del to muscular. El taller de salut de fibromiàlgia també durarà 11 vespres i s’adreça a homes i dones amb alteracions musculars. En aquest cas, a més de mesures d’higiene postural i bons hàbits, s’aprendran hàbits diaris per equilibrar activitat i descans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa