Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protecció Civil activa l’alerta per ratxes de vent superiors als 70 km/h
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que se superin els 72 Km/h aquest divendres a Barcelona. Per aquest motiu, s’ha activat l’alerta del pla Ventcat a Catalunya. Es preveu que les ventades més violentes es produeixin a partir de les 12h de la nit de dijous i s’allarguin durant tot el divendres.

El principal culpable d’aquestes ventades és el front atlàntic que creuarà Catalunya al llarg d’aquest dijous. El front no deixarà pluges, però serà l’avantsala d’un divendres marcat per l’entrada del vent de mestral en territori català. Els efectes, més importants als Pirineus d’aquesta nit, es notaran a la ciutat de Barcelona a parir de divendres al matí. La bona notícia és que aquest fet accentuarà la sensació de fred que tanta gent està reclamant aquests dies.

Alerta de 3 sobre 6

El Meteocat ha emès avisos de perill taronja, la qual cosa significa que ha activat una alerta de grau 3 sobre 6. L’avís estarà actiu durant deu hores, des de les 7 del matí fins a les 7 de la tarda.

Aquesta tarda el vent arribarà als 90 km/h en algunes zones del nord i l’extrem sud de Catalunya. A primera hora d’aquest divendres, però, es preveuen les afectacions més rellevants a la ciutat de Barcelona i a la resta de l’àrea metropolitana.

Consells per quan hi ha grans ventades

Protecció Civil aconsella, en dies marcats pel vent, retirar els testos de les façanes i terrasses per evitar que aquests caiguin i provoquin accidents greus. Alhora, també demanen tancar les portes i finestres de casa, vigilar amb les motos que estan aparcades al carrer, evitar els murs o parets inestables i parar atenció sobretot quan es facin activitats a l’aire lliure.

El PROCICAT també recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica. Tots els ciutadans podran seguir l’evolució de la ventada a través del perfil @meteocat o dels mitjans de comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa