Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acaba l’octubre més càlid mai registrat: Fins quan tindrem nits tropicals?

El mes d’octubre va morint a poc a poc i, si res fa un gir de 180 graus, tindrà el dubtós honor de ser l’octubre més càlid mai registrat a la ciutat de Barcelona. Amb l’entrada del novembre, tothom espera un descens notori de la calor. Així doncs; mes nou, vida nova? Sí però no. Les temperatures baixaran, però no tant com espera la gent.

El termòmetre ha anat baixant aquests darrers dies en comparació amb la resta del mes d’octubre. Això ha estat possible gràcies a l’entrada d’un vent humit i més fresc del sud. Tot i això, la temperatura encara és superior al que caldria esperar a les portes dels mesos d’hivern.

Farà fred el mes que ve?

Durant els pròxims dies apareixerà una notícia bona i una de dolenta. La bona és que la massa d’aire càlid que ve del continent africà sembla que es desviarà cap a l’est d’Europa abans d’arribar a terres catalanes. Això evitarà que el termòmetre torni a pujar notablement. La mala, que no es preveu l’arribada de cap massa d’aire fresc en els propers 15 dies. I, tot i que no hi hagi temperatures extremadament altes, l’absència de fred dificulta una baixada general de les temperatures.

La pluja espera el seu torn

Un altre tema que preocupa és l’absència de pluges. De fet, els experts alerten que si no cau aigua aviat, novembre o desembre podrien començar amb restriccions d’ús de l’aigua. I els experts no són optimistes. I la previsió els dona la raó; s’esperen poques o molt poques pluges durant els pròxims dies.

La setmana vinent s’espera algun xàfac a Barcelona, tot i que seran curts i aïllats. Tot apunta, a més, que la primera setmana de novembre serà més seca de l’habitual. La segona, en canvi, podria ser més normal: podria caure algunes pluges a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa