Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Baixa el preu dels pisos de segona mà de Barcelona
  • CA

Bones notícies per a l’habitatge de Barcelona. Segons dades d’Idealista, el preu dels habitatges de segona mà va baixar aquest octubre un 0,7 %, la qual cosa deixa la mitjana del preu d’aquesta mena d’habitatges en 4.093 euros per metre quadrat. Per part seva, l’import dels immobles de segona mà de Madrid han caigut un 0,5 %, i això deixa la mitjana del preu en 3.974 euros per metre quadrat. Altres províncies de l’Estat on més s’ha abaratit el preu són València, Conca, Albacete i Segòvia.

Tot i la caiguda del preu dels immobles de segona mà de Barcelona, un estudi recent d’Idealista va confirmar el difícil que és per a molts pagar el lloguer. Segons el portal immobiliari, els barcelonins destinen el 58,4 % dels seus ingressos a pagar-lo. El 2021, però, invertien el 36,1 %. Això vol dir que, mentre en el 2021 s’invertia poc més d’una tercera part, ara es destinen gairebé dues terceres parts.

Barcelona és la ciutat amb el lloguer més alt de l’Estat

La difícil situació de l’habitatge a la capital catalana, també es veu reflectida en dades del passat mes d’agost. Barcelona va liderar el rànquing de capitals de l’Estat amb una mitjana de la renda de lloguer de 17,6 euros per metre quadrat, mentre a la resta de l’estat era d’11,3 euros. En aquesta línia, les dades també van posar sobre la taula que, en aquell moment, un habitatge de 80 metres quadrats costava 1.408 euros.

Pel que fa al panorama dels pisos de lloguer per barris, un informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona va indicar el passat octubre que els dos barris que tenen, amb diferència respecte a la resta de la ciutat, els lloguers més barats són Baró de Viver i la Marina del Prat Vermell. En tots dos barris s’ha produït en un any una davallada del preu mitjà per metre quadrat del 52 % i del 36 %, respectivament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa