Pressió sobre l’Ajuntament per ubicar el nou CAP Gòtic en un edifici municipal

L'informe tècnic de l'Ajuntament mostra que Correus era una altra opció viable

Augmenta la pressió per aconseguir una ubicació definitiva per ubicar-hi l’ampliació del CAP Gòtic. La plataforma CAP Gòtic Nou Ja ha fet públic l’informe tècnic en què es detalla que les úniques opcions viables al barri són l’edifici annex de Correus a Via Laietana i l’edifici municipal de la plaça Carles Pi i Sunyer, a l’avinguda Portal de l’Àngel. El primer, però, va ser cedit per l’Estat i l’Ajuntament de Barcelona al Consorci de la Zona Franca perquè hi fes un hub d’economia digital.

Així doncs, només queda una opció: l’edifici de Carles Pi i Sunyer. Segons l’informe tècnic de l’Ajuntament, vist pel TOT Barcelona, és adequat perquè és de propietat municipal i perquè l’accés al trànsit rodat és relativament còmode perquè hi ha carrers poc concorreguts al voltant. Amb tot, el mateix document assenyala que l’edifici no és accessible, que el trànsit rodat no pot circular per Portal de l’Àngel i que s’haurien de fer canvis a l’estructura de l’immoble.

Els immobles de passatge de la Pau 1-3 i Rambles número 2 han quedat descartats per l’informe.

La plataforma CAP Gòtic Nou Ja reclama que, abans de Nadal, el departament de Salut i el consistori hagin pactat la ubicació definitiva. Amb tot, ressalten que l’immoble municipal de Pi i Sunyer té altres inconvenients, com ara que la majoria d’usuaris del CAP Gòtic són del sud del barri i haurien de fer desplaçaments “llargs i incòmodes”. A més, auguren que per la zona on es trobarà hauran d’atendre molts visitants i turistes, cosa que els obligarà a disposar de més plantilla.

Més informació

Nou comentari