Pressió policial contra lladres habituals: sis detencions en una tarda

Els arrestats sumen 92 antecedents i van ser localitzats al voltant de plaça Espanya

Els Mossos d’Esquadra mantenen la pressió contra lladres multireincidents. Ahir a la tarda el desplegament d’agents de paisà al voltant de plaça Espanya va permetre la detenció de sis persones que acumulen 92 antecedents entre tots, la majoria robatoris amb violència o força, furts i delictes contra la salut pública, on s’inclou el tràfic de drogues.

La policia catalana ha informat que tres dels arrestats concentren la majoria d’antecedents dels detinguts d’ahir, ja que en sumen 78. En el cas d’ahir les detencions es van donar perquè tres d’ells tenien ordres de cerca i captura pendents, una per un delicte contra la salut pública, una perquè va trencar una condemna i una altra per un delicte de lesions.

L’operació es va desenvolupar en el marc del pla Tremall, que busca acorralar els lladres habituals de Barcelona. Els Mossos han destacat que aquest pla actua sobre la multireincidència en l’àmbit dels furts i els robatoris violents. El Tremall es desenvolupa en col·laboració amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional, que té competències en l’àmbit d’estrangeria. La policia de la Generalitat ha avisat que el pla es mantindrà a les zones de la capital catalana que concentren fets delictius. A més, han traslladat que Tremall pretén augmentar la percepció de seguretat ciutadana a més de frenar fets delictius.

El pla Tremall ha permès, a més, localitzar els caus dels lladres: una cinquantena de pisos ocupats on guarden el botí, preparen els robatoris i dormen. Segons va explicar el TOT Barcelona, els Mossos demanen la complicitat de la justícia per aconseguir ordres judicials per accedir als domicilis quan es constati que hi viuen delinqüents. També ha ajudat a crear una llista que inclou 159 noms de lladres habituals de la ciutat.

Més informació

Nou comentari