Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Demanen 20 anys de presó per estafes immobiliàries a gent gran
  • CA

La fiscalia demana fins a 20 anys i nou mesos de presó per al líder d’una trama que es creu que ha estafat al voltant de 15 milions d’euros a persones vulnerables de Barcelona, entre les quals hi havia gent gran i persones amb pocs coneixements econòmics i jurídics. Tal com ha informat l’ACN, el ‘modus operandi’ era dir-los que rebrien una renda vitalícia o una hipoteca inversa a canvi dels habitatges, però la realitat era quedar-se amb aquests sense donar-los res o sumes de diners molt baixes, entre 5.000 i 15.000 euros.

Hi ha un total de 17 persones acusades en aquesta trama, però dues d’elles estan mortes. Pel que fa a les penes, mentre per al líder es demanen 20 anys de presó, per la resta en són 18. També se’ls hi demanen multes que suposin el doble del qual han defraudat per delicte de blanqueig de capital i, a part, una altra multa de 110.000 per delicte d’estafa i falsedat documental. A més, també es vol que els implicats quedin inhabilitats de les seves feines en el món de l’advocacia o el notariat, ja que, per exemple, el líder de la trama era advocat i els seus màxims col·laboradors notaris.

Feien signar a les víctimes una compra-venda sense saber-ho

Per arribar a les seves víctimes, anunciaven els seus suposats serveis a mitjans de comunicació, especialment premsa escrita. Un cop queien en el seu parany, se’ls enganyava perquè signessin el que en realitat era una compra-venda del seu habitatge per un preu inferior al del mercat. A més, no tenien cap garantia que els compradors els hi paguessin la suma acordada.

Per acabar de fer efectiu l’engany i dificultar la seva detecció, els acusats feien servir societats instrumentals com a compradores dels immobles. En realitat, però, aquestes empreses no tenien el personal ni la capacitat material per executar l’activitat econòmica que constava en els seus estatuts i, a més, tampoc feien cap activitat econòmica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa