Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Revolta veïnal contra un congrés immobiliari que es farà a Barcelona

Diverses entitats socials de Barcelona han alçat la veu contra el gran congrés immobiliari que s’ha de celebrar aquest any a la Fira de Barcelona. Aquests veïns denuncien que aquest congrés agruparà grans fons voltors, com Blackstone, per planificar “estratègies per continuar especulant” i apunten directament a Ada Colau i Roger Torren, presidenta i vicepresident de la Fira, per permetre l’esdeveniment.

Una trentena de persones s’han agrupat avui davant les portes de la Fira per intentar que les administracions reaccionen i no permetin fer el congrés ‘The District’, que agruparà “més de 200 empreses i 7.000 professionals del sector”, segons apunta el congrés a la seva web. Les entitats consideren que cedir aquest espai a aquestes empreses és “ser còmplice” d’aquells que es beneficien de la pobresa de les famílies.

El congrés agrupa grans empreses immobiliàries

El congrés agrupara gran corporacions, ajuntaments d’arreu de l’Estat, grans bancs, consultores i fons d’inversió. Entre aquestes empreses, destaquen el nom d’entats com AEDAS HOMES, Servihabitat i Deloitte, que els organitzadors titllen de “fons voltor” i lamenten que es doni veu a empreses que, asseguren, especulen amb el preu dels habitatges.

Les entitats organitzadores de la protesta critiquen la manera que tenen aquestes empreses d’enriquir-se. En aquest sentit, asseguren que han tingut “beneficis milionaris mentre que milers de famílies no arriben als mínims de subsistència i les administracions de tots els nivells incompleixen el deure de fer efectius els drets humans fonamentals”.

Tres portaveus han llegit un manifesti i han amenaçat de boicotejar el congrés / ACN

Amenaça de boicot

La PAH, de la qual Colau va formar part, la CUP, la CGT i una trentena de sindicats més a favor del dret a l’habitatge han signat un manifest en contra d’aquest esdeveniment. En aquest, assenyalen els preus de l’habitatge i l’alimentació com els grans responsables que moltes famílies estiguin travessant “moment d’escanyament i asfixia”. També denuncien que aquestes entitats estan executant “més de 20 desnonaments cada dia” i que vulneren “drets humans fonamentals”.

Per tot plegat amenacen amb boicotejar el congrés. “Sinço ho cancel·len ells o farem nosaltres”, deixen clar els opositors. Tot i així, han volgut ser prudents i no han avançat què tenen previst fer per “no donar pistes a l’enemic”. “No compartirem res sobre les nostres accions”, ha dit l’activista Shiomara Panxo, que ha convocat els veïns 19 d’octubre a les 9 del matí a la porta de la Fira de Barcelona per impedir el congrés.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Una més a octubre 05, 2022 | 18:45
    Una més octubre 05, 2022 | 18:45
    un altre agraïment de la colau, pels vots gratuïts d'un feixista
  2. Icona del comentari de: FRAN BCN a octubre 06, 2022 | 08:40
    FRAN BCN octubre 06, 2022 | 08:40
    Els frikis són un perill al desenvolupament econòmic i d'inversions a Bcn són un perill. El NO a tot ja cansa una mica...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa