Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La postal fantasmagòrica que s’ha pogut veure aquest matí a Barcelona

Barcelona s’ha despertat aquest divendres amb una postal d’aspecte fantasmagòric al cel. Un conjunt de núvols grisencs ha envaït la capital catalana des de la Serra de Collserola deixant una escena peculiar que contrastava amb el sol que ha estat protagonista des de primera hora del matí a la ciutat.

Aquesta instantània ha estat capturada pel meteoròleg de l’Observatori Fabra, Alfons Puertas, que ha compartit diverses fotografies on es pot veure aquest conjunt de núvols sobrevolant els barris de muntanya i bona part de la ciutat. Puertas ha precisat que els núvols són estrats fractus i que les imatges mostren aquest trànsit ràpid del conjunt pel cel de la capital catalana.

Un conjunt de núvols grisencs ha envaït la capital catalana des de la Serra de Collserola / Alfons Puertas (Observatori Fabra)
Un conjunt de núvols grisencs ha envaït la capital catalana des de la Serra de Collserola / Alfons Puertas (Observatori Fabra)

Precisament, Barcelona va ser l’escenari aquest dimarts d’un altre fenomen que va deixar una postal magnífica al cel. Els més matiners van poder delectar-se dels efectes que provocava la llum del sol a primera hora del matí sobre els núvols de mitjana alçada no completament compactes que protagonitzaven el cel de la capital catalana. Les escletxes entre les diferents franges de núvols van banyar la ciutat amb la llum de diversos raigs crepusculars, creant espectaculars franges verticals de llum que van ser visibles durant bona part de les primeres hores del matí.

Una calor sense precedents a la ciutat

El passat mes d’abril va superar totes les expectatives a Barcelona, polvoritzant les marques històriques registrades a l’Observatori Fabra. Segons el balanç mensual fet públic per part de l’Observatori Fabra, el passat mes d’abril va ser el més càlid registrat des del 1914, l’any que les instal·lacions barcelonines van començar a prendre mesures. Els termòmetres van marcar una mitjana de 16,1 graus, uns 2,4 graus per sobre dels valors habituals i superant per dues dècimes el rècord anterior assolit de l’abril del 2011 (15,9 °C). Mai s’havia superat el llindar dels 16 graus fins aquest 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa