Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nous radars per vigilar el tràfic marítim
  • CA

El Port de Barcelona ha incorporat dos radars nou per vigilar els tràfic marítim de la ciutat. L’objectiu, segons el port, és “incrementar la seguretat de les operacions” seguint els moviments dels vaixells a l’exterior i a l’interior del port.

El nou model de vigilància comptarà amb un radar situat a la Torre de Control que queda al moll de l’Energia i un segon al moll de Llevant. Aquests dos espais són dos llocs amb una visió privilegiada de la costa barcelonina, de manera que es podrà controlar totes les naus que passen per les aigües de Barcelona.

Tecnologia d’última generació

El nou sistema de vigilància té diferents amplificadors d’estat sòlid que han sigut construïts mitjançant semiconductors, la qual cosa permet al radar utilitzar menys potència de les emissions electromagnètiques. Això allarga la vida dels aparells i millora, alhora, la qualitat de les imatges.

Així, és els operadors podran detectar qualsevol embarcació, també les que no disposen d’un Sistema d’Identificació Automàtica. I ho podran fer d’una manera molt precisa, sabent on para cada nau en tot moment. Aquest fet, assegura el pot, permet “incrementar notablement la seguretat marítima al port”.

Pensant en la Copa Amèrica

El Port fa tot plegat pensant, en altres coses, en la Copa Amèrica de Vela, que properament es farà a la capital catalana. Barcelona espera, per aquelles dates, un increment notable del tràfic marítim a causa dels diferents vaixells que participen de la competició a més de les auxiliars i les esportives que tenen previst seguir aquest esdeveniment.

La competició arribarà a Barcelona l’any 2024. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va ser l’encarregat d’explicar que les primeres regates començaran al juny amb les competicions de les categories de joves i de dones, que no existien fins ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa