Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pluja deixa 24,6 mil·límetres d’aigua per m² a Barcelona en mitja hora

La tempesta que ha portat la llargament esperada pluja a Barcelona ha estat força intensa. Segons les dades recollides per l’estació de l’Observatori Fabra del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), en només mitja hora s’han acumulat prop de 24,5 mil·límetres d’aigua per metre quadrat a la capital catalana.

Aquesta mateixa tempesta -que ha arrencat per la zona del Bages abans d’arribar a la ciutat- ha deixat fins a 40 mil·límetres d’aigua acumulada per metre quadrat en els municipis de Terrassa i Sabadell, junts uns moments abans de fer acte de presència a Barcelona. Encara no han transcendit més dades respecte a la quantitat total de pluja acumulada durant aquestes hores de ruixats.

La previsió meteorològica indica que és probable que aquests ruixats s’allarguin durant tot el vespre i la nit d’aquest dissabte i que afluixin de matinada. Pel que fa a la jornada del dilluns, la pluja hauria de tornar a fer-se patent a primera hora del matí i s’hauria de mantenir de manera més o menys intermitent durant gairebé tota la jornada fins al vespre, coincidint amb les darreres hores de l’operació tornada després d’aquest pont de tres dies. Aquestes precipitacions, però, no es traduiran en una forta davallada dels termòmetres, que se seguiran situant al voltant dels 18 i 19 graus durant bona part del dia.

Quant al dimarts, la situació hauria de millorar i mantenir-se estable amb bon temps i temperatures superiors als 20 graus almenys fins al dissabte, quan el temps començarà a canviar un altre cop i es podrien registrar nous ruixats que haurien de perpetuar-se durant les jornades del diumenge i del dilluns vinent.

Rècord meteorològic batut

La ciutat ha batut aquest mes d’abril un nou rècord meteorològic vigent des de fa onze anys. Aquest dissabte 29 d’abril al migdia la temperatura registrada a l’estació de radiosondatge de la ciutat va arribar a mesurar 19,6 graus a 850 hPa (uns 1.500 m d’altitud), un valor plenament estiuenc i la temperatura més alta detectada mai per aquesta estació en els seus 25 anys d’història.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa