Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘miracle’ de la pluja s’apodera de Barcelona: fins quan tindrem tempesta

La pluja ha consumat el miracle i ha fet acte de presència amb majúscules aquest diumenge a Barcelona. Després de mesos sense registrar ruixats destacables, les precipitacions s’han apoderat de la capital catalana aquesta tarda, contribuint d’aquesta manera a alleugerir lleument la crítica situació de sequera que viu tant la ciutat com bona part del territori català.

La previsió és que aquests ruixats s’allarguin durant tot el vespre i la nit d’aquest dissabte i que afluixin de matinada. Segons les dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la pluja hauria de tornar a fer-se patent a primera hora del matí d’aquest dilluns i s’hauria de mantenir de manera més o menys intermitent durant gairebé tota la jornada fins al vespre, coincidint amb les darreres hores de l’operació tornada després d’aquest pont de tres dies. Aquestes precipitacions, però, no es traduiran en una forta davallada dels termòmetres, que se seguiran situant al voltant dels 18 i 19 graus durant bona part del dia.

De cara al dimarts, la situació meteorològica hauria de millorar i mantenir-se estable amb bon temps i temperatures superiors als 20 graus almenys fins al dissabte, quan el temps començarà a canviar un altre cop i es podrien registrar nous ruixats que haurien de perpetuar-se durant les jornades del diumenge i del dilluns.

Nou rècord meteorològic batut aquest abril

La ciutat ha batut aquest mes d’abril un nou rècord meteorològic vigent des de fa onze anys. Aquest dissabte 29 d’abril al migdia la temperatura registrada a l’estació de radiosondatge de la ciutat va arribar a mesurar 19,6 graus a 850 hPa (uns 1.500 m d’altitud), un valor plenament estiuenc i 12 graus superior a la mitjana climàtica d’aquesta època de l’any.

Es dona la circumstància que aquests gairebé vint graus registrats són la temperatura més alta detectada mai per aquesta estació en els seus 25 anys d’història, superant d’aquesta manera els 18,6 graus que es van assolir el 27 d’abril del 2012, la xifra que fins ara marcava el llindar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa