Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La méteo de dijous: sorpreses a Barcelona
  • CA

Molts haureu pensat el mateix… no havia d’arribar el final de l’onada de calor dimarts? La nit de dimarts i la de dimecres han estat igual de tropicals, i si bé durant el dia la temperatura ha descendit un parell de graus, no hi ha hagut una treva de xafogor ni molt menys.

Plourà prou a Barcelona aquest dijous?

La pregunta no té una resposta clara, però certament poden caure quatre gotes. I de fet, a les 7.45 han caigut les primeres gotes al centre de la ciutat. I podria ploure en alguns moments durant tot el matí i fins al migdia, però en tot cas seran petits ruixats acompanyats de núvols. El Meteocat dona pluja entre les 13h i les 14h, poca quantitat, i amb una tempertura de 28 graus. Entre les 15h i les 18h es mantindrà la temperatura però hi haurà núvols.

En tot cas, la pluja podrà descarregar amb força i acumular més de 20 l/m2 en mitja hora en alguns punts del país, segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya, que manté vigent un avís per a la primera meitat del dia per al sud de l’àmbit metropolità.

Les temperatures mínimes sí que baixen

Ara bé, a partir de dissabte les nits ja no seran tan càlides i les temperatures màximes baixaran fins als 22-21 graus. Una bona notícia que almenys compensarà la calor del dia i que de ben segur que es notarà, ja que els darrers dies la temperatura nocturna no ha baixat dels 26 graus. Però les màximes durant el dia estaran entre els 29 i els 30 graus.

L’aigua del mar ha arribat als 28 graus

Aquest juliol de 2022, les platges de Barcelona han arribat a registrar una temperatura de 28 graus. Un rècord que se situa 3 graus per sobre de la mitjana dels darrers anys a les platges de la ciutat segons dades de l’Idescat. Per fer-nos una idea, el mes més calorós, l’agost, va tenir una temperatura de 24,2 graus de mitjana entre 1981 i 2010.

Ara bé, no és la primera vegada que s’assoleix aquesta temperatura. De fet, l’agost del 2020 el mateix tram de mar que ha registrat aquestes temperatures va arribar als 30º graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa