Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’aigua de les platges de Barcelona bull: 3 graus més que els darrers anys
  • CA

Entre el 1981 i el 2010, les aigües de les platges de Catalunya van registrar una temperatura mitjana de 22 graus durant el mes de juliol, segons dades de l’Idescat. El 2020, la mitjana per aquest mes havia pujat fins a 23.4 graus, i aquest 2022, les platges de Barcelona han arribat a registrar una temperatura de 28 graus, això és, 6 més que els darrers quaranta anys. Però 2 graus més si tenim en compte la ja càlida mitjana de Barcelona, de 25 graus en els moments mès tòrrids dels estius.

L’onada de calor fa bullir l’aigua

El més rellevant és l’increment de la temperatura en dos anys, si bé és cert que les mesures d’aquests dies de 28 graus són conseqüència de la forta onada de calor i que els 22 i 23,4 són una mitjana mensual. Per fer-nos una idea, el mes més calorós, l’agost, va tenir una temperatura de 24,2 graus de mitjana entre 1981 i 2010.

Platja de La Barceloneta, estiu del 2021 / Jordi Play

Tot i que la temperatura és molt alta, no és la primera vegada que s’assoleix. L’agost del 2020 el mateix tram de mar que ha registrat aquestes temperatures va arribar als 30º. Els experts inisisteixen a remarcar que l’increment de les temperatures els últims estius han provocat aquest increment de la temperatura del mar tan brusc.

A hores d’ara, el punt més fresc de tot l’Estat són les platges de Gibraltar, ja que a les Illes Balears s’ha arribat als 30 graus, i a Euskadi, als 25.

L’onada de calor, a punt de marxar?

I la pregunta que es fa tothom, quan acabarà l’onada de calor? Els meteoròlegs coincideixen a assenyalar que serà al voltant de dimarts a la tarda, però tots alerten també que no ens fem il·lusions, que la xafogor es queda i ho notarem molt poc. Haurem d’esperar als primers ruixats de l’agost, que potser refresquen, tot i que després tornen a deixar xafogor. Mai no plou a gust de tothom…

Més notícies
Banyistes a la platja de la Mar Bella / Vicente Zambrano González
Onada de calor: quin dia afluixarà?
Notícia: Onada de calor: quin dia afluixarà?
Comparteix
Una nova i pujada de les temperatures complicarà el cap de setmana i no afluixarà fins a mitjans de la setmana vinent
Turistes bebent aigua a la font de Canaletes de la Rambla, en plena onada de calor / Jordi Play
L’onada de calor a Barcelona tocarà sostre d’aquí pocs dies
Notícia: L’onada de calor a Barcelona tocarà sostre d’aquí pocs dies
Comparteix
Les altes temperatures començaran a remetre a la capital catalana de cara al cap de setmana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa