Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Onada de calor: quin dia afluixarà?
  • CA

L’any 2019, Catalunya va patir una onada de calor que va disparar els termòmetres fins al rècord infernal de 44 graus en alguns punts del país. Ara els meteoròlegs ja donen per feta una tercera onada, però assenyalen que com a molt s’arribarà als 42 graus. De moment, a les 8 del matí d’aquest dijous a Barcelona hi havia 30 graus, una temperatura totalment desbocada tot i ser juliol.

Nits tròrrides encara

L’onada de calor ja ha provocat 16 morts a Catalunya i ha obligat la Generalitat a prorrogar les restriccions a 357 municipis amb el nivell 3 del pla Alfa. El Procicat també manté l’alerta per una altra onada de calor d’aquest divendres, i les restriccions també s’allarguen fins a la mitjanit del dilluns 25 a dimarts 26 de juliol. A més, les nits continuaran essent tropicials, amb temperatures que no baixaran de 25 i 26 graus a Barcelona. I durant el dia, no es descarta arribar aquest divendres mateix als 35 graus a la ciutat.

Dimarts comença a normalitzar-se

Dimarts les temperatures baixaran entre tres i cinc graus. Aquesta és la previsió, almenys… Però alerta, perquè els meteoròlegs demanen que no ens fem il·lusions perquè no notarem una gran diferència. De fet, tornarem a les temperatures habituals del juliol i la xafogor encara hi serà. I així seguirem fins que divendres, 29 de juliol podrien arribar els primers ruixats i tempestes generals a gairebé tot el país.

En qualsevol cas, encara ens queden dies de patiment. La previsió del Meteocat per a Barcelona és que aquest cap de setmana ens acompanyarà la xafogor dia i nit, i a partir de dilluns les màximes seran sobre els 29 graus, amb nits una mica més relaxades a 21 graus. Ara bé, recordeu que la previsió es va actualitzant i les temperatures poden variar, així com el dia en què teòricament la calor afluixarà.

Refugis climàtics a Barcelona

L’Ajuntament ha fet un llistat de fins a 200 espais on refugiar-se de la xafogor a la capital catalana. Entre els diferents espais disponibles hi ha biblioteques, equipaments de proximitat dels districtes, centres esportius o diversos museus de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa