Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reforça la vigilància dels caus de rates a la plaça de Catalunya

Una tiktoker argentina ha esparverat molta gent que passa habitualment pel centre neuràlgic de Barcelona, la plaça de Catalunya. I és que ha mostrat amb imatges com les rates ha fet caus entre la vegetació d’aquest punt. Aquest estiu és un dels moments àlgids de rosegadors a la plaça i ella les ha retratat com es mouen per la zona de nit amb tota llibertat.

Salut Pública reforça els punts de control

En conèixer-se les imatges, l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha donat una resposta immediata i ha reforçat amb sis punts més de control la vigilància dels caus de rates de la plaça de Catalunya. En concret, es passa dels 12 punts actuals, entre la superfície i el clavegueram, a 18. Aquests sis nous punts de control s’han ubicat a la zona dels parterres de la plaça, justament on la tik-toker havia mostrat els seus vídeos.

Sigui com sigui, a l’estiu la presència de rates a la ciutat és més visible per una raó molt bàsica: amb la calor surten més sovint dels caus a buscar menjar. I a més, amb la presència de turistes que en ocasions mengen a les places, les restes de menjar acaben fent un còctel explosiu.

2.400 punts de vigilància

El Servei de Vigilància i Control de Plagues Urbanes (SVIPLA) de l’ASPB manté actualment 2.400 punts de vigilància de múrids a la ciutat. La majoria situats a la xarxa pública del clavegueram. Barcelona compta amb 600 punts de control actius a la via pública on s’ha detectat la presència de rates i ratolins. Aquesta vigilància s’activa extraordinàriament després de rebre l’avís d’algun ciutadà. Ara bé, cal civisme per evitar la proliferació, ja que la presència d’aliment, aigua i refugi fan que les rates s’estableixin i proliferin.

Pel que fa a les incidències que la població barcelonina comunica per la presència de rosegadors, s’ha registrat un augment pel que fa a les intervencions. Entre gener i maig de 2022 hi ha hagut 755 incidències i 10.102 intervencions, unes xifres que suposen un augment del 65% de les actuacions respecte al mateix període del 2021.

Més notícies
Rates a plaça Catalunya / TikTok - @melbranda

VÍDEO | Una tiktoker viralitza la plaga de rates a plaça Catalunya

Notícia: VÍDEO | Una tiktoker viralitza la plaga de rates a plaça Catalunya
Comparteix
Els rosegadors ha fet caus entre la vegetació d'aquest punt emblemàtic de Barcelona
Notícia: VÍDEO | Una tiktoker viralitza la plaga de rates a plaça Catalunya - Mobile
Una de les plagues denunciades per ERC a Sant Martí / ERC

Detectades rates en 600 espais públics de Barcelona

Notícia: Detectades rates en 600 espais públics de Barcelona
Comparteix
La ciutat compta amb un total de 1.500 punts de control actius, la majoria al clavegueram
Notícia: Detectades rates en 600 espais públics de Barcelona - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: A l'aguait a juliol 27, 2022 | 11:22
    A l'aguait juliol 27, 2022 | 11:22
    Totes les actuacions-declaracions-etc. semblen acudits d'una publicació còmica. És la estampa que dona l'actual grup de l'Ajuntament.
  2. Icona del comentari de: Anònim a juliol 27, 2022 | 11:49
    Anònim juliol 27, 2022 | 11:49
    Demasiado tarde. La notícia ya corre por el mundo. Esto es lo que traen los comunistas, ratas en la ciudad que fué sede de Juegos Olímpicos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa