Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Pedrera, acordonada pels Mossos per una acció contra el turisme massiu

Els Mossos d’Esquadra han acordonat aquest dimarts la Pedrera del Passeig de Gràcia per la presència d’un grup d’activistes contra el turisme massiu. Els activistes han estat convocats per l’Assembla de Barris pel Decreixement Turístic, que s’ha sumat a la celebració del Collapse Tourisme Day, esdeveniment organitzat en paral·lel a diverses ciutats europees.

Els activistes s’han citat a les 19 hores als peus de la Pedrera. A aquella hora el recinte ja estava custodiat i acordonat, de manera que l’accés per la porta principal estava bloquejat. Els turistes no s’hi han pogut atansar i han hagut de fer fotografies des del cordó policial.

Tot i que el punt de trobada era la Pedrera, els activistes han iniciat una marxa, aturant el trànsit, fins a Rambla de Catalunya i, un cop allí s’han endinsat al passatge on té la seu Barcelona Turisme.

Aquest organisme és un dels blancs principals d’aquests activistes pel decreixement, que reclamen la dissolució progressiva del consorci. Un cop han arribat a les portes de la institució, que aquella hora ja estava tancada, els manifestants han penjat pancartes a la porta d’entrada amb missatges contra el model de turisme massiu. Els activistes cridaven consignes a favor de les “veïnes”, que consideren amenaçades per un turisme que promou la gentrificació.

Desengany absolut amb Ada Colau

Des de l’organització de la protesta han explicat que el moviment està molt decepcionat amb les polítiques de turisme de l’Ajuntament de Barcelona i parlen d’un gran desengany amb l’alcaldessa, Ada Colau.

Protesta a la Pedrera / JAG
Protesta a la Pedrera / JAG

Els defensors del decreixement aposten perquè les administracions canviïn el seu model de gestió turística i consideren que Barcelona en Comú va generar unes expectatives que no s’han complert. Asseguren que haver deixat turisme en mans del PSC és clarament la mostra d’una “rendició” davant dels lobbies de la ciutat i d’un sector econòmic que consideren responsable de moltes situacions negatives que es viuen a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: T@M a setembre 27, 2022 | 21:02
    [email protected] setembre 27, 2022 | 21:02
    On eren aquesta gent en moments de pandèmia? Quan no hi havien turistes la ciutat s'ensorrava, està demostrat que som una ciutat de serveis i que nomes sobreviu gràcies als de fora. Tot que no sigui això està condemnat.
  2. Icona del comentari de: Narcís ( sí, fem una Barcelona un Londres del David Copperfield ! ) a setembre 28, 2022 | 09:32
    Narcís ( sí, fem una Barcelona un Londres del David Copperfield ! ) setembre 28, 2022 | 09:32
    De què hi viuen aquests baliga-balaga .. on treballen ? PD : fem una Barcelona decadent, bruta, misera i apagada ( de ben segur,aquests, catalans, que estimin Catalunya, ho dubto ! ) !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa