Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Turisme de Barcelona acomiada la directora general
  • CA

Turisme de Barcelona ha anunciat aquest dimecres el relleu de Marian Muro al capdavant de la direcció general del consorci. L’entitat ha convocat per aquest divendres el Comitè Executiu com a pas previ a la convocatòria del Consell General de la setmana que ve. La destitució de Muro serà l’únic punt de l’ordre del dia de la reunió, segons ha dit l’entitat en un comunicat, en què també ressalta la intenció d’obrir “una nova etapa” per afrontar “els nous reptes de ciutat”.

En aquest sentit, el comunitat cita l’impuls a l’estratègia digital, reforçar la presència internacional i l’obertura de nous canals de comercialització “reforçant els vincles i les complicitats” entre Turisme de Barcelona i el teixit associatiu i la ciutadania de la capital catalana.

El consorci prepara el seu relleu

Per substituir la fins ara directora general, Turisme de Barcelona contractarà el seu relleu a través d’una empresa de selecció. Segons ha avançat ‘Crónica Global’, Muro està estudiant una sèrie de “projectes professionals” després del seu cessament, que s’ha de fer oficial durant la setmana que ve.

És advocada de formació però de seguida es va especialitzar en turisme, al qual ha dedicat tota la seva carrera. Va escalar a l’empresa privada fins que Artur Mas (CiU) la va fitxar com a directora general de Turisme de la Generalitat el 2011. Al pic de la crisi, va liderar projectes espinosos com la implantació de la taxa turística o la primera normativa de portals d’apartaments turístics d’Europa. Tres consellers diferents la van mantenir al càrrec, fins que ella va renunciar-hi el 2016 per agafar una bona oferta de Grup Julià.

El 27 de febrer del 2020 es va incorporar al consorci públic-privat barceloní com a candidata de consens del govern municipal BComú-PSC, del president de l’organisme, l’hoteler Eduard Torres, i de l’antic president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a setembre 21, 2022 | 20:25
    Pol setembre 21, 2022 | 20:25
    Millor dissoldre aquest "consorci". Millor un organisme, útil i intel·ligent que pugui cercar, donar idees per a poder decidir com el municipi de Barcelona, i l'aglomeració de Barcelona, poden subsistir, i els seus habitants viure dignament. sense dependre exageradament del "turisme". Del qual gràcies a les facilitats de les lleis espanyoles i l'especulació, solament se n'enriqueixen uns pocs espavilats a costa del comerç de proximitat, de carregar-se el teixit social, de carregar-se patrimoni cultural, històric i paisatgístic, a costa d'encarir exageradament i sense límit el preu de l'habitatge digne, a costa de sous miserables als empleats en l'engany del turisme, les quelis, cambrers etc, sous miserables amb l'excusa d'oferir "preus" "assequibles" per a poder sumar "clients" cada temporada fins a l'infinit... sense comptar altres "efectes" nefastos" del turisme actual com a cap de paller de la nostra "l'economia". Els economistes conscients sempre recomanen evitar el "monocultiu" turisme massificat, tot el contrari del què es fa al nostre país i especialment al municpi de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa