La directora de la guardonada Alcarràs, nominada als Òscar, Carla Simón, ha estat en perfecta sintonia amb la ciutat que ha dibuixat l’alcaldessa Ada Colau minuts abans de donar la paraula a la pregonera de les Festes de la Mercè 2022. Si l’alcaldessa ha dedicat la seva intervenció a glossar la ciutat democràtica que reivindica on les persones immigrants que es troben sense papers puguin ser regularitzades immediatament, Simón també ha fet una referència important al col·lectiu de persones immigrants, i també les migracions internes del camp a la ciutat.

Dos discursos en total sintonia

Carla Simón ha teixit un pregó amable, dolç, sense crítica cap a les administracions i sense cap missatge per a la societat civil. Al contrari, s’ha mostrat en perfecta sintonia amb el to i el tarannà de l’alcaldessa. Especialment, quan ha fet una picada d’ullet a un dels projectes estrella del mandat d’Ada Colau, les Superilles: “Hem de convertir la ciutat en llocs verds i sostenibles, i ens enfadem si ja no podem anar en cotxe… però és que ens hem d’enfadar per acabar deixant el cotxe a casa!”, ha exclamat la pregonera.

I com a directora del drama rural Alcarràs, ha centrat el seu discurs també en el fet migratori. “La Barcelona que volem és la que teixeix ponts amb altres comunitats més petites, Barcelona és diversa, plural i acollidora, que ens convida a créixer i fer-nos més humans i més complets”. En acabar, Colau li ha tornat la lloança: “Ens sumem de forma unànime a la teva reivindicació de la ciutat com un lloc de retrobament i celebració de la diversitat, i per inspirar-nos per seguir treballant per una ciutat millor”, ha dit.

La pregonera de la Mercè, Carla Simón JORDI PLAY

Carla Simón ha escrit per al pregó de la Mercè el guió ‘El Roger a Barcelona’, on quatre actors en fan la recreació cinematogràfica al Saló de Cent, en directe. És la continuació fictícia de la vida del Roger, personatge d’’Alcarràs’, un cop ve a viure a Barcelona i deixa el poble. La història passa en diverses localitzacions barcelonines, on es viuen situacions de la vida quotidiana a la ciutat.

La Mercè a les portes del 28M

Justament perquè aquesta Mercè 2022 serà la darrera abans de les eleccions del 28M, s’esperava un pregó que marqués en alguna mesura els deures que té la ciutat de cara al proper mandat, aprofitant. si més no, els espectadors de luxe del pregó al Saló de Cent de l’Ajuntament. Amb l’alcaldessa hi havia el president de la Generalitat, Pere Aragonès, els ministres espanyols Joan Subirats i Miquel Iceta, totes les autoritats municipals i també els consellers d’Educació, Salut i Cultura.

A més, un dels convidats que més mirades ha captat ha estat l’exalcalde Xavier Trias, que ha entrat al saló amb els regidors de JxBarcelona i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, perquè tots dos podrien acabar fent tàndem per al 28M.

Xiulades a la plaça de Sant Jaume

I si al Saló de Cent ha estat una bassa d’oli per al consistori, a la plaça de Sant Jaume, després de dos anys sense toc d’inici amb el bestiari de la ciutat, s’ha tornat a omplir la plaça. I també han tornat les xiulades de protesta. Hi havia treballadors públics i també del sector de l’atenció a la dependència. També un grup de treballadors de la neteja, que han desconvocat la vaga que havia de fer-se durant les festes de la Mercè, però que han intentat sense èxit tallar el pas a les bèsties i criatures que sortien del palau de la Virreina per fer una entrada triomfal a Sant Jaume.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Sermó més que pregó a setembre 24, 2022 | 00:02
  Sermó més que pregó setembre 24, 2022 | 00:02
  Quanta buidor i demagògia. Totes dues es dediquen a escenificar ficcions.
 2. Icona del comentari de: Barceloní indignat. a setembre 24, 2022 | 00:28
  Barceloní indignat. setembre 24, 2022 | 00:28
  Tenia intenció d'anar a veure "Alcarràs", però davant les bajanades que ha deixat anar la seva directora, passo d'anar-hi.
  • Icona del comentari de: MRT a setembre 24, 2022 | 16:19
   MRT setembre 24, 2022 | 16:19
   Jo he pensat exactament el mateix.
 3. Icona del comentari de: EldeGràcia a setembre 24, 2022 | 10:12
  EldeGràcia setembre 24, 2022 | 10:12
  Aquesta és la nova Coixet. Temps al temps.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa