La patronal mundial de zoos i parcs d’atraccions renya Colau

Demana per carta a l'alcaldessa que "reexamini" la decisió de "reduir i potencialment tancar" el Zoo de Barcelona

La patronal mundial de parcs d’atraccions IAAPA, que inclou desenes de zoos i aquaris, ha enviat una carta a l’alcaldessa Ada Colau per queixar-se del futur incert del Zoo de Barcelona. L’Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda inicial a dos plans de signe oposat –un Pla Estratègic de caire científic i una iniciativa ciutadana d’esperit animalista– aquest hivern i es mostra favorable a limitar el número d’espècies que podran reproduir-se en captivitat, el que suposaria l’expulsió del zoològic català de les associacions internacionals de coordinació i la lenta extinció del recinte. 

La IAAPA diu textualment a la missiva que “està decebuda” per la decisió municipal de “reduir el zoo de Barcelona i potencialment tancar-lo”, malgrat les “importants contribucions” del parc a la “comunitat” local i “a la conservació d’espècies en perill d’extinció a la naturalesa”. Per això, demanen al govern de BComú que recapaciti i es deixi aconsellar per veus més expertes: “Esperem que la ciutat reexamini la seva decisió i s’associï amb entitats respectades i centrades en els animals amb cura professional per obtenir informació i orientació”, indiquen. La carta, que firma el seu president Hal McEvoy, té també com a destinatària –en còpia– a la tinent d’alcaldia Janet Sanz, que és qui pilota l’estratègia del zoo.

L’advertiment de la IAAPA se suma a l’enèrgica queixa de les associacions mundial i europea de zoos i aquaris, WAZA i EAZA respectivament, que auguren una “catàstrofe” al Zoo de Barcelona si el consistori no atura la proposta animalista. “Centenars d’espècies que es troben en perill crític han estat salvades de l’extinció per mitjà de la cria en captivitat i programes de reintroducció de zoos i aquaris”, defensaven. 

Més informació

Nou comentari