Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La parròquia de Santa Anna demana ajuda per mantenir el menjador social
  • CA

La parròquia de Santa Anna apel·la a la solidaritat veïnal per tal de rebre donatius que permetin mantenir amb vida el menjador social que ofereix àpats a les persones sense llar de Barcelona. Aquesta església, situada al Barri Gòtic, a tocar de la plaça de Catalunya, assegura que els equipaments públics que ofereixen aquest servei estan tancats, en plena sisena onada de la pandèmia del coronavirus. A través de les xarxes socials han fet aquest crit d’alarma, per tal de seguir ajudant a les persones en risc d’exclusió, un dels col·lectius en situació de major vulnerabilitat i més invisibilitzats. Es calcula que hi ha prop d’un miler de persones dormint directament al ras a Barcelona.

Al passat juliol van inaugurar aquest menjador social, després d’estar tres mesos recorrent els carrers de la ciutat, repartint menjar, durant el pitjor de la Covid-19 a Barcelona i a Catalunya. A través de l’aplicació Bizum demanen a la ciutadania que faci alguna mena d’aportació econòmica. També hi ha habilitat un web oficial per fer-ho.

2022, a peu del canó

L’organització, formada per voluntaris, ha començat l’any 2022 fent el mateix, ajudant als més necessitats. “La nostra alegria ningú ens la prendrà”, han celebrat, a través de la xarxa social Twitter.

El Cap d’Any van estar oberts per a tothom. Un dels col·lectius més assidus són els joves extutelats per la Generalitat, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), assegura la mateixa organització, que denuncia que hi ha “molts joves dormint al carrer”. Durant la nit del 31 de desembre van organitzar un sopar a les 18.30 hores i per estrenar l’any aquest dissabte van fer un dinar a les 14 h de la tarda.

L’hospital de campanya, com es coneix a aquests voluntaris de la parròquia de Santa Anna, també demanen donatius per donar suport als joves que han arribat al país sense l’acompanyament de cap familiar. “Som al mig de la campanya per fer costat a l’equip de futbol sala At. Missatgers de la Pau, nois migrants sols que estan a la parròquia de Santa Anna”, han explicat a través de Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa