Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La parròquia de Santa Anna es converteix en un menjador social després de la pandèmia
  • CA

L’hospital de campanya de la parròquia de Santa Anna de Barcelona ha inaugurat un menjador social. Després de tres mesos de confinament repartint menjar, la parròquia ha renovat les seves instal·lacions amb una cuina, amb servei addicional de dutxes, bugaderia, guarda-roba i un consultori mèdic ubicat a la sala capitular.

De les 250 persones que atenia regularment la parròquia, a partir d’aquesta primera setmana de juliol les 100 més vulnerables podran anar al menjador, mentre que les altres 150 s’han distribuït pels punts d’atenció que té Càritas Barcelona.

Acte inaugural

L’acte d’inauguració ha tingut lloc al claustre de la parròquia amb la participació de cares conegudes com el periodista Antoni Bassas que ha conduït l’acte al costat d’una de les promotores del projecte, la Germana teresiana Viqui Molins, qui ha destacat la necessitat dels serveis socials com a “indispensables per a la ciutadania” i ha agraït l’ajut de famílies, voluntaries i entitats que han fet possible aquesta tasca.

També han intervingut Sor Lucia Caram i el Padre Angel, de Missatgers de la Pau. La responsable de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona i com a representació de l’Ajuntament, Montserrat Rovira, ha agraït el suport de l’Església que “reforça els ajuts cap als col·lectius més vulnerables”.

Porta oberta

El responsable de l’Acció Social de Càritas Barcelona, Eduard Sala, ha subratllat la tasca de l’hospital i l’ha descrit amb els termes: “aigua”, que sap adaptar-se a les necessitats socials; “porta oberta”, que acull a tothom; “taula parada”, que acull i convida a la comunió; “noms”, de tots aquells que formen part d’aquesta família; i “xarxa”, perquè és amb la suma de tots que és possible.

La parròquia ha reconegut que el menjaro és un projecte impossible sense la col·laboració dels voluntaris, que son la base per tal que tot funcioni i ara essencials en el funcionament del menjador. A les 12h reben a tothom i els hi donen els gel per rentar-se les mans i prenen la seva temperatura. A dintre preparen els aliments i els serveixen en la safata. Abans de marxar, recullen la safata i els entreguen una bossa per garantir el sopar. El menjador ja està en marxa i a poc a poc, aniran implementant la resta dels dispositius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa