Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els pares de l’escola tancada a Galvany, irritats pels col·legis assignats
  • CA

Les famílies de l’escola concertada Mary Ward, que va anunciar sobtadament el seu tancament fa un mes, protesten per la reubicació de l’alumnat que ha aprovat el Consorci d’Educació de Barcelona. Ja temien que seria complicat trobar plaça amb garanties un cop tancat el període oficial de preinscripció i efectivament s’hi han trobat. En un comunicat denuncien que l’adjudicació feta deixa “germans separats” en centre diferents i estudiants destinats “sense motiu” al col·legi que havien triat com a segona o tercera opció.

L’AMPA assegura que les places assignades han causat “estupor i indignació” a les famílies. Recorda que el Consorci va “adquirir una sèrie de compromisos” amb les famílies i a més a més la conselleria d’Educació va prometre al Parlament, en ser preguntada per l’oposició, un “operatiu específic” per a “acompanyar a les famílies”. “No obstant això, l’assignació de places realitzada pel Consorci d’Educació incompleix els compromisos adquirits enfront del Parlament i de l’AMPA, vulnera els criteris d’assignació definits pel propi Consorci i infringeix la normativa aplicable”, sosté la nota difosa.

“No s’han respectat els criteris d’assignació preferencial de famílies amb germans i que s’ha prescindit -sense explicació o cap base legal- del sistema de sortejos per al cas d’empat, la qual cosa ha derivat en una arbitrarietat a l’hora d’assignar les places en situacions de major demanda”, agrega l’AMPA. Les famílies voldrien que, donades les circumstàncies especials de l’alumnat de la Mary Ward, se’ls assignessin les noves places amb “un criteri preferencial” i si calgués s’ampliessin grups ja tancats.

El 72%, a l’escola elegida

Recorden que, a causa del calendari diferit, no han pogut “triar en igualtat de condicions” que la resta de famílies. Comparen el 88% d’infants que han aconseguit plaça en el centre que van triar com a preferit en la preinscripció ordinària, enfront del 72% dels nens i nenes de la Mary Ward. És a dir, que un de cada quatre aproximadament no podrà anar al col·legi que havia triat: “Algunes famílies es veuen abocades a matricular-se en centres que constitueixen la seva segona o tercera opció”, es queixen. D’altres han rebut notificació de la matrícula a centres diferents pels seus fills.

L’escola situada a Sant Gervasi – Galvany va anunciar una setmana abans del final de curs que no preveia continuar oberta al setembre perquè havia perdut el concert de la Generalitat a causa d’una demanda insuficient als cursos infantils. La decisió deixava sense escola 273 alumnes i 50 membres de la plantilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa