Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Padrós critica l’Ajuntament pel cartell que anima a trobar-se per Nadal
  • CA

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha criticat el polèmic cartell de l’Ajuntament de Barcelona que anima a fer trobades i sopars per Nadal, ja que considera que va contra les recomanacions de les autoritats sanitàries d’evitar contactes fora de la bombolla de convivència. “Em va costar entendre el seu sentit quan el vaig veure per primer cop”, ha dit en referència a l’enrenou que es va crear a les xarxes per les errades que conté. “No ho he aconseguit”.

Però en realitat el que critica Padrós no és que l’Ajuntament hagi mantingut el cartell malgrat els suposats errors gramaticals, sinó que ho faci en un context de contagis creixents i amb els hospitals notant la pressió dels nous ingressos mentre la sisena onada agafa embranzida. “Mantenir-lo en el moment actual pandèmic s’ha convertit en una ironia i inclús una incitació a comportar-se de manera contrària al que estem demanant”, ha explicat en una piulada. “Retireu-lo!”.

El perill del Nadal

Fa uns dies el mateix Padrós augurava un increment important dels contagis si no es compleixen les mesures sanitàries durant el Nadal i s’organitzen grans trobades com dinars i sopars d’empresa. En una entrevista, el president de Col·legi de Metges va explicar que durant el pont havia vist molts establiments i restaurants on no es mantenia la distància. “Em fa témer que els contagis pugin”, va dir.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, i la presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern de la Generalitat en matèria de Covid-19, Magda Campins, han demanat molta prudència als ciutadans i han reclamat que les empreses deixin els dinars i sopars de Nadal per més endavant. De moment, el departament de Salut ha optat per prorrogar l’ús del passaport Covid per entrar als restaurants i no té previst limitar les trobades familiars durant les festes malgrat que els casos de Covid-19 s’ha multiplicat per sis a Barcelona en un mes i mig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa