Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Campins alerta que els sopars d’empresa de Nadal són un “risc important”

La cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron i presidenta del Comitè Científic Assessor del Govern, Magda Campins, ha alertat que els sopars i aperitius d’empresa durant aquest Nadal són un “risc important”. En una entrevista a Filling the sink, el podcast de Catalan News, Campins ha assegurat que tenen constància dels primers brots en aquesta mena de trobades, on s’ajunta de gent de moltes bombolles diferents.

Campins ha assegurat que, en el cas dels dinars i sopars amb la família, s’haurien de fer només amb persones vacunades i ha recomanat que si hi va gent sense vacunar es faci una PCR 48 hores abans. A més, la cap d’Epidemiologia del Vall d’Hebron ha advertit que si es manté el creixement dels contagis i s’afegeix pressió als hospitals, caldrà tornar a les restriccions d’horari i d’aforament.

Cap a una nova onada

Campins ha recordat que els sopars i aperitius d’empresa són esdeveniments prescindibles en un moment crític de la pandèmia, quan els contagis estan a l’alça i Catalunya s’encamina cap a una nova onada de Covid. A Barcelona, per exemple, l’última setmana s’han registrat uns 2.200 positius, més del doble que fa només 15 dies, una situació similar a la que viu la resta de Catalunya, on entre el 22 i 28 de novembre s’han detectat 12.000 casos.

En el cas de les trobades familiars, la presidenta del Comitè Assessor del Govern considera que és més difícil renunciar-hi, però ha demanat que se celebrin amb “totes les garanties” i ha posat especial èmfasi en la vacunació. “Hem d’intentar que tots estiguem vacunats”, ha dit. Respecte a les mesures de seguretat, Campins ha insistit que els no vacunats s’haurien de fer una PCR abans i que els testos d’antígens no són la millor opció, però que en el cas que s’opti pels antígens s’han de fer almenys tres de consecutius durant la setmana abans.

Les previsions dels experts auguren dues o tres setmanes més de creixement de contagis, la qual cosa faria que s’arribés a Nadal amb xifres “realment altes”. A més, ha avisat que el pont de desembre serà clau per l’evolució de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa