Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pacte ‘in extremis’ per evitar el desallotjament del taller del sindicat de manters
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i Criteria han arribat a un pacte in extremis per evitar el desallotjament de La Caracola, una nau ocupada per persones en situació de vulnerabilitat i que també serveix de taller per al Sindicat Manter. El TOT Barcelona va explicar la situació en què es trobava l’espai. L’acord inclou una pròrroga de 45 dies per trobar un espai alternatiu.

En tractar-se d’un desallotjament amb data oberta, les negociacions s’han hagut de fer contrarellotge. La comitiva judicial tenia previst fer el desnonament aquest mateix matí, però finalment les converses han donat fruit. Desenes de persones s’han acostat fins a la nau ocupada, entre elles el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i el de Drets de Ciutadania, Marc Serra.

Responsabilitat social

Rabassa ha celebrat que després de mesos de negociació s’hagi arribat a un acord amb Criteria que permetrà “seguir treballant per donar continuïtat als projectes socials i solucions habitacionals” als ocupants de la nau, mentre que Serra ha explicat que havien demanat al jutjat que s’aturés el desallotjament –que tenia data oberta i se sabia que era imminent– per iniciar una mediació amb l’entitat.

El Sindicat Manter utilitza la nau com a taller i durant la pandèmia va cosir més de 14.000 productes sanitaris de primera necessitat com bates, mascaretes i gorres que va entregar a hospitals i col·lectius vulnerables de la ciutat. La Caracola també és un espai on hi viuen dones grans migrants amb dificultats per accedir a un pis digne.

Més notícies
Un membre del sindicat de manters reparteix aliments / @sindicatomanter
Nova amenaça de desnonament sobre unes naus per a dones vulnerables i manters
Notícia: Nova amenaça de desnonament sobre unes naus per a dones vulnerables i manters
Comparteix
Quatre entitats fan servir l'espai, que va estar ocupat per narcotraficants
Membres de la PAH protestant contra l'Ajuntament, en una imatge d'arxiu | PAH Bcn
La PAH exigeix a Colau que sancioni ja un fons d’inversió per no oferir lloguers socials
Notícia: La PAH exigeix a Colau que sancioni ja un fons d’inversió per no oferir lloguers socials
Comparteix
La plataforma vol accelerar la multa per evitar el desnonament de 4 famílies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa