Pacte ‘in extremis’ per evitar el desallotjament del taller del sindicat de manters

L'Ajuntament acorda amb Criteria reubicar els col·lectius que hi ha instal·lats en un immoble del Raval

L’Ajuntament de Barcelona i Criteria han arribat a un pacte in extremis per evitar el desallotjament de La Caracola, una nau ocupada per persones en situació de vulnerabilitat i que també serveix de taller per al Sindicat Manter. El TOT Barcelona va explicar la situació en què es trobava l’espai. L’acord inclou una pròrroga de 45 dies per trobar un espai alternatiu.

En tractar-se d’un desallotjament amb data oberta, les negociacions s’han hagut de fer contrarellotge. La comitiva judicial tenia previst fer el desnonament aquest mateix matí, però finalment les converses han donat fruit. Desenes de persones s’han acostat fins a la nau ocupada, entre elles el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, i el de Drets de Ciutadania, Marc Serra.

Responsabilitat social

Rabassa ha celebrat que després de mesos de negociació s’hagi arribat a un acord amb Criteria que permetrà “seguir treballant per donar continuïtat als projectes socials i solucions habitacionals” als ocupants de la nau, mentre que Serra ha explicat que havien demanat al jutjat que s’aturés el desallotjament –que tenia data oberta i se sabia que era imminent– per iniciar una mediació amb l’entitat.

El Sindicat Manter utilitza la nau com a taller i durant la pandèmia va cosir més de 14.000 productes sanitaris de primera necessitat com bates, mascaretes i gorres que va entregar a hospitals i col·lectius vulnerables de la ciutat. La Caracola també és un espai on hi viuen dones grans migrants amb dificultats per accedir a un pis digne.

Més informació

Nou comentari