Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Operació per repartir 20.000 lots d’aliments perquè els més vulnerables no surtin de casa

Que els més vulnerables a la malaltia no surtin de casa ni per anar a comprar o que ho facin el mínim possible. Aquest és l’objectiu de la campanya Cistelles contra la Covid-19, llançada per l’Ajuntament i l’empresa de màrqueting esportiu Line Sports, en col·laboració amb la Generalitat, Correus i una dotzena més d’empreses, entre les quals hi ha Mercabarna amb un paper destacat. Des d’avui, s’estan distribuint 20.000 lots amb 220 tones de productes alimentaris –secs i fruits i verdures– a persones de més de 70 anys, malalts crònics i ciutadans amb símptomes de la malaltia causada pel coronavirus que no han requerit ser hospitalitzats però que els cal estar aïllats. Es tracta de persones sense xarxa familiar o veïnal que els pugui fer la compra i que es veuen obligades a sortir i anar a botigues i supermercats massa sovint, tenint en compte que són un col·lectiu de risc. 

“Els lots que enviem, que cobreixen les necessitats per a quinze dies, contenen menjar sec i producte frecs de fruita i verdura. Per complementar la dieta encara calen la carn i el peix, però almenys minimitzem molt les sortides al carrer que estan fent aquestes persones”, ha explicat la regidora de Salut, Gemma Tarafa, que ha presentat la campanya des del centre de distribució de Correus del Parc Logístic de la Zona Franca.

Els lots que es faran arribar aquesta setmana contenen, a més a més de productes alimentaris, informació que permetrà als receptors conèixer i tenir a l’abast totes les eines i serveis per fer la compra que els calgui, a partir d’ara –per complementar la cistella i per substituir-la quan s’acabi– sense sortir de casa. Hi trobaran, per exemple, la manera de contactar amb els mercats municipals que fan repartiment a domicili. A més a més, hi ha als lots recomanacions sanitàries. 

La tria dels 20.000 destinataris s’ha fet creuant diverses bases de dades, i la llista final conté un 50% de persones de més de 70 anys, un 25% de malalts crònics i un 25% de ciutadans amb simptomatologia de Covid-19. Per elaborar aquesta llista, s’han tingut en compte els 100.000 usuaris del servei de teleassistència de l’Ajuntament, els processos de seguiment dels Centres d’Atenció Primària gestionats per la Generalitat de Catalunya, les dades dels Serveis Socials municipals i les d’entitats de persones malaltes amb patologies cròniques. I per saber quines d’aquestes persones necessitaven més la cistella s’han fet milers de trucades, per part d’un equip de “140 treballadors municipals voluntaris”, segons ha explicat Tarafa, que han hagut d’esbrinar si els usuaris de tots aquests serveis que contactaven tenien la seva pròpia xarxa familiar o veïnal per ajudar-los o no.

Els lots contenen pasta seca, arròs, salsa de tomàquet, brou, fruita fresca del temps, verdura fresca del temps, paté, galetes, crema de cacau, fruïts secs, suc de fruites, llet, beguda vegetal i iogurts.

Més notícies
Terrassa recollida i restaurant buit, al barri de la Sagrada Família, el dia abans de l'estat d'alerta / MMP

Més de la meitat dels barcelonins temen efectes negatius sobre la seva feina pel coronavirus

Notícia: Més de la meitat dels barcelonins temen efectes negatius sobre la seva feina pel coronavirus
Comparteix
Una enquesta que l'Ajuntament actualitzarà cada dia mostra l'estat d'opinió dels ciutadans sobre la pandèmia i els seus efectes
Notícia: Més de la meitat dels barcelonins temen efectes negatius sobre la seva feina pel coronavirus - Mobile
El president espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / ACN

Els barcelonins suspenen la gestió de l’epidèmia que ha fet l’Estat

Notícia: Els barcelonins suspenen la gestió de l’epidèmia que ha fet l’Estat
Comparteix
El nou baròmetre municipal detecta una major insatisfacció ciutadana al govern PSOE-Podemos i dona la millor nota a l'Ajuntament
Notícia: Els barcelonins suspenen la gestió de l’epidèmia que ha fet l’Estat - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa