Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els barcelonins suspenen la gestió de l’epidèmia que ha fet l’Estat
  • CA

El baròmetre de l’Ajuntament de Barcelona sobre la pandèmia ha valorat la preocupació de la ciutadania per l’atur però també el balanç que fan de la gestió política de la crisi. L’estudi inclou un apartat de valotació de la tasca de les tres administracions implicades: consistori, Generalitat de Catalunya i Estat espanyol. I la gestió del govern de Pedro Sánchez i Pablo Iglésias ha rebut un clar suspès dels barcelonins, amb una nota entre 12 i 15 punts per sota de les puntuacions barcelonina i catalana.

En la roda de premsa de presentació de l’enquesta, el regidor Jordi Martí ha destacat amb orgull –tot i que ha matisat que “no es pot dir que sigui una dada positiiva, perquè de dades positives en aquestes situacions no n’hi ha”– que la més ben valorada és l’Ajuntament. Un 58,1% dels entrevistats consideren la gestió municipal bona o molt bona. En el cas de la Generalitat, aquesta valoració positiva cau una mica, al 56% –l’afer de les residències d’avis llasta la nota– i pel que fa al govern espanyol els termes s’inverteixen: un 43,7% considera la seva reacció a l’epidèmia dolenta o molt dolenta, i només un 39,9% la troba bona o molt bona. 

Valoració dels barcelonins de la gestió política de la crisi del coronavirus / Baròmetre municipal

Valoració dels barcelonins de la gestió política de la crisi del coronavirus / Baròmetre municipal

A més, si es miren amb més detall les xifres de l’enquesta, a través de l’Oficina Municipal de Dades, es pot observar per què treu tan mala nota l’Estat. És l’única de les tres administracions que registra més respostes negatives –que consideren la gestió “dolenta o molt dolenta”– que positives o regulars. 

Valoració de la gestió del Govern espanyol en la crisi del coronavirus

Valoració de la gestió del Govern espanyol en la crisi del coronavirus

Valoració de la gestió de la Generalitat de Catalunya en la crisi del coronavirus

Valoració de la gestió de la Generalitat de Catalunya en la crisi del coronavirus

Valoració de la gestió de l'Ajuntament de Barcelona en la crisi del coronavirus

Valoració de la gestió de l’Ajuntament de Barcelona en la crisi del coronavirus

Martí treu ferro al suspens

Amb un dels seus malabarismes dialèctics habituals, el regidor de Presidència ha esquivat una pregunta sobre la mala nota que treu el govern espanyol –del qual forma part Unides Podem, socis polítics dels comuns– contestant que, de fet, “l’opinió dels barcelonins és rellevant bàsicament pel que fa a l’Ajuntament” i que per avaluar la Generalitat caldria una enquesta a escala nacional i per qualificar el govern espanyol, una altra a escala estatal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa