Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona supera les 900 persones amb símptomes en residències
  • CA

Les residències d’avis de Barcelona han superat les 900 persones amb símptomes de Covid-19 i altres 654 han mort per coronavirus, segons les dades de la Generalitat, que podrien representar la meitat dels morts per la pandèmia a la ciutat.

Ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts l’alcaldessa Ada Colau al costat de la regidora de Salut, Gemma Tarafa, i la de Mobilitat, Rosa Alarcón, i ha assegurat que aquestes xifres “avalen la urgència i la necessitat d’intervenir amb la màxima celeritat”.

Colau ha reconegut “avanços” en la gestió de les residències per part de la Conselleria de Salut i ha celebrat que s’estiguin realitzant trasllats d’ancians per a aïllar-los, per la qual cosa ha tornat a oferir la disposició de l’Ajuntament per a col·laborar. Tanmateix ha reclamat “celeritat” perquè els trasllats “van molt lents”.

Segons xifres de la Generalitat, fins al moment s’han traslladat 337 ancians amb símptomes en residències, i des del Govern municipal lamenten que es realitzin de 20 a 30 trasllats diaris: “El ritme és molt lent”, ha reiterat Tarafa.

L’Ajuntament ha posat a disposició una residència d’estudiants amb 200 places, en l’avinguda del Paral·lel, on s’està estudiant la compra de llits per a poder habilitar-la i “adaptar-la el més ràpid possible”.

Serveis socials

La regidora de Salut ha anunciat que, des de l’inici de la crisi sanitària, el repartiment de menjars a domicili per a persones vulnerables ha augmentat un 113%, amb 7.900 menjars diaris, i que, de les 680 places d’allotjament que es van habilitar en diferents centres per a persones vulnerables, queden buides entre 50 i 60.

Els centres de serveis socials han atès en tres setmanes el 28% del que atenen en un any, que representa 24.000 persones, un 35% de les quals no havien anat mai a serveis socials o feia un any que no acudien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa