Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’acomiada de la pluja amb temperatures que freguen els 30 graus
  • CA
Amb la col·laboració de

La xafogor i el sol radiant tornaran a ser els grans protagonistes de la recta final de l’estiu a Barcelona. Els intensos i intermitents episodis de pluges que s’han viscut aquesta setmana a la capital catalana han servit com una espècie de parèntesi climàtic en una temporada marcada per la forta calor i les altes temperatures.

Segons les últimes dades facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el sol regnarà als cels barcelonins durant tot el cap de setmana, on només es registraran alguns núvols en hores concretes del dissabte i del diumenge. Amb la recuperació dels cels blaus, les temperatures tornaran a enfilar-se a la capital catalana, que registrarà mitjanes pròximes als 30 graus en diversos punts dels dies.

Pel que fa a les nits, dissabte encara es mantindran unes mitjanes lleugerament inferiors a les altes temperatures que s’han anat registrant gairebé des del mes de juliol, arribant a mínimes de 22 graus. La situació canviarà diumenge, on els termòmetres ja no baixaran pràcticament dels 25 graus en horari nocturn a la capital catalana.

El punt àlgid, dimecres o dijous

La mateixa tendència a l’alça es repetirà durant la setmana que ve. De fet, la previsió és que el punt àlgid de xafogor no arribi fins al dimecres o el dijous, quan la mitjana ja superarà els 30 graus. A partir de divendres es podrien registrar algunes precipitacions a Barcelona, fet que provocarà un lleuger descens de les temperatures, que malgrat tot es mantindran en mínimes per sobre dels 20 graus.

Activada l’alerta per tornados

Cal recordar que aquest dijous durant unes hores es va activar l’alerta per possible risc de fortes ratxes de vents, pedregades i tornados a la ciutat. De fet, el Meteocat va advertir en una publicació a través de les xarxes socials que la tempesta podria venir acompanyada de la possible caiguda de pedra d’un diàmetre superior als dos centímetres i que les fortes ratxes de vent podrien superar els 25 metres per segon de velocitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa