Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Activada l’alerta per risc de tornados a Barcelona
  • CA

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l’alerta per possible risc de fortes ratxes de vents i tornados a Barcelona. Segons les últimes dades facilitades per les autoritats, les tempestes que aquest dijous a la tarda assotaran diversos punts del Vallès Occidental i del Baix Llobregat també podrien deixar pedregades a la capital catalana.

En una publicació a través de les xarxes socials, el Meteocat alerta que com a conseqüència d’aquest vent violent, les precipitacions previstes podrien anar acompanyades de la caiguda de pedra d’un diàmetre superior als dos centímetres. Per la seva banda, les fortes ratxes de ven podrien superar els 25 metres per segon de velocitat, arriben a provocar esclafits o inclús petits tornados en alguns punts del territori afectat.

El risc és especialment elevat tant al Barcelonès com al Baix Llobregat, on les autoritats han activat l’avís per alta perillositat pel que fa a la potència i intensitat del vent. La pitjor part sempre que se l’enduran les poblacions del Vallès Occidental, on l’alerta activada pel Meteocat és per risc màxim de precipitacions i violentes ratxes de vent.

Precipitacions i descens de les temperatures

La previsió meteorològica indica que a Barcelona es registraran fortes precipitacions durant tota la tarda i almenys fins a les nou del vespre, quan els núvols haurien de començar a dissipar-se. Aquestes pluges es traduiran en una caiguda de les temperatures, que es quedaran per sota dels 25 graus tota la tarda i que podrien arribar a fregar el 21 graus durant la nit.

Sol i mitjana de 30 graus

Pel que fa al temps previst per aquest divendres, el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) indica que regnarà el sol en la majoria de punts de la capital catalana i que també es produirà un augment substancial de les temperatures, que podrien tornar a situar-se al voltant dels 30 graus de mitjana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa