El retorn a unes Festes de Gràcia sense restriccions no s’entendria sense la pluja. Els clàssics ruixats estivals semblen haver-se convertit en una tradició més de la setmana gran d’aquest barri barceloní, que dos anys després recupera el pols perdut per l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Els aiguats que van tenir lloc dimecres a la tarda i que s’han repetit en menor mesura aquest dijous al migdia han provocat alguns desperfectes en la decoració de diversos carrers, que malgrat tot resisteixen estoicament la quarta jornada de la festivitat. La previsió meteorològica sí que va obligar ahir a suspendre algun dels concerts i activitats previstos, que en la mesura de possible s’han reprogramat a altres dies.

Entrada del carrer Mozart, a la plaça de la Vila de Gràcia / A.R.

“La tempesta per sort no va ser molt important i ja l’esperàvem. Si vam decidir suspendre les actuacions va ser perquè l’operatiu de so era ahir força gran”, explica Toni Ciuró, president dels Castellers de la Vila de Gràcia i un dels responsables de la programació d’activitats en aquesta cèntrica plaça gracienca. Ciuró apunta que la pluja pràcticament no ha provocat desperfectes i confia que el temps es mantingui estable i no s’hagin de suspendre més actes. “Suspendre els concerts de dimecres va suposar una pèrdua de diners suportable, però si plou més d’un dia la cosa canvia“, alerta.

Un cost “sentimental”

Un dels carrers més afectats pels ruixats d’aquest dimecres va ser el carrer Progrés, que va veure com una part del sostre del decorat cedia i afectava l’escenari. “Que arribi intacte al 17 d’agost ja és un luxe. El cost és més sentimental que de diners perquè fa mal veure el teu guarnit així”, assegura Eva Aurin, una de les membres de la comissió que s’ha encarregat de la decoració d’aquest carrer, que ha estat premiat amb el tercer lloc en el tradicional concurs.

El sostre del carrer Tordera, segon premi del concurs de guarnits / A.R.

Malgrat no registrar grans desperfectes, els carrers Llibertat, Fraternitat i Tordera sí que es van veure forçats suspendre les actuacions que tenien previstes per dimecres al vespre. La pluja, però, va servir per retornar durant uns instants la tranquil·litat a uns carrers que aquest mateix dijous ja tornaven a atraure riuades de visitants. “Les comissions ja sabem que hem de jugar amb la pluja. La gent tenia ganes de festa i això s’ha notat, hi ha moltíssims més visitants que el 2019“, assenyala en Charlie, un dels responsables del decorat del carrer Tordera, que també s’ha emportat un guardó, en aquest cas el segon premi.

El Quixot resisteix la batalla

Totes les mirades, però, se centraven aquest dijous en el carrer Verdi, flamant guanyador del concurs de carrers guarnits amb la seva ambientació inspirada en El Quixot de Miguel de Cervantes. La cua per poder accedir al tram decorat d’aquesta artèria gracienca arribava al migdia fins passat el carrer Astúries. L’expectació era màxima entre els visitants, que esperaven que la pluja no hagués provocat algun desperfecte en l’aclamada decoració. Res més lluny de la realitat.

Una figura que representa Miguel de Cervantes al carrer Verdi / A.R.

“Quan pots treballar amb previsió ja intentes protegir una mica les figures amb capes i capes. Només vam haver de tapar amb plàstic els personatges que estan penjats per evitar que el sostre acabés cedint”, explica Susanna Font, una de les membres de la comissió responsable del decorat. Font celebra no haver de lamentar cap mena de desperfecte important i assegura que inclús una mica de pluja dona un toc als personatges. “Així tenen un punt més envellit”, afirma somrient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa