Ombra d’irregularitats a les oposicions de la Guàrdia Urbana

Fins a tres sindicats diferents qüestionen la informació prèvia que els aspirants tenien sobre les proves

Les oposicions per accedir al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona topen amb fortes sospites d’irregularitats. El sindicat CSIF ha difós imatges de respostes i dels tests dels 4.368 aspirants a policia local, que aquest dissabte es van enfrontar als exàmens per aconseguir una de les 259 places de la nova convocatòria.

El sindicat demana explicacions al consistori per aquestes presumptes filtracions i per la tria de les proves que calia superar. “Com pot ser que aquest vídeo corri entre els opositors/es?”, es pregunta en dues piulades recents. Tot i que circulaven les imatges a les xarxes un cop fets els exàmens, l’entitat policial en recela perquè van acompanyades de la felicitació d’una acadèmia de formació als seus alumnes. El procés de selecció consta de proves aptitudinal, teòrica, cultural i d’idiomes.

En una carta difosa també a Twitter, CSIF reclama a la gerent municipal Sara Berbel que anul·li la prova de raonament abstracte realitzada aquest dissabte “davant la sospita que s’ha filtrat” i s’obri una investigació interna.

A més, dos altres sindicats han alertat l’Ajuntament sobre el test psicotècnic. Segons informa betevé, el consistori ha enviat un comunicat als aspirants a guàrdia urbà per explicar-los que obre d’ofici un expedient informatiu a fi d’investigar informacions aportades per UGT i CCOO. Segons aquests dos sindicats, una de les proves “podria haver-se fet servir en la formació d’alguna persona aspirant”.

Més informació

Comentaris

  Manel.bcn 06/06/2021 4:01 pm
  La GU, com TMB, un niu d'enxufats i quillos....
  ciutadà 07/06/2021 8:01 am
  Com en qualsevol afer oficial.
  GU = CHUSMA 07/06/2021 8:10 am
  Basicament a la GU, nomes si presenten quillos kinkis, garrulos, fanatics espanyolistes, etc etc.

Nou comentari